Tuin

Een perfecte grasmat in je tuin

Als je kiest voor gras in je tuin, dan wil je het liefst ook een mooi strak gazonnetje uiteraard. Ondanks dat het weer in ons land dat nogal wisselvallig kan zijn, is het best mogelijk om een fraaie grasmat te realiseren. We geven je hier enkele tips waardoor jij van het grasveldje een heus gazon weet te maken.

Ga je gras niet maaien in de brandende zon

Heel belangrijk om een perfecte grasmat te realiseren is regelmatig maaien. Belangrijk is het om vooral niet te kort te maaien. Wat dat betreft is het goed te weten dat de stelregel is dat je nooit meer dan een derde deel van de lengte maait. Zorg dat de messen van de maaier altijd scherp zijn. Een scherp mes maakt een schone snede, en dat staat voor een sneller herstel. Belangrijk; maai bij voorkeur bij koeler weer en zeker niet op het moment dat de zon volop schijnt. Je gras kan dan verbranden namelijk. En dat is uiteraard niet de bedoeling.

Een kooi- of een robotmaaier

Bij de keuze voor een maaier kun je kiezen voor een kooimaaier en dat is ook wat de meeste mensen doen, als ze nog geen robotmaaier gekocht hebben althans. Heb je wel een robotmaaier, dan kun je heerlijk ontspannen op je nieuwe tuintafel kijken of de robotmaaier zijn werk naar behoren doet. Een kooimaaier knipt het gras af tussen twee messen. Je moet met deze maaier wel vaker maaien. Vanwege de maaitechniek moet je gewoon iets vaker met de machine aan de slag. Het resultaat is er dan ook naar.

Verticuteren is erg belangrijk

Verticuteren is ook al belangrijk. Met een verticuteermachine breng je lucht in je grasmat en bovendien verwijder je zo mos en dood gras uit je gazon. Ook belangrijk om te doen dus. Het is zeker in periodes van droogte belangrijk je grasmat regelmatig water te geven. Is het droog, sproei dan regelmatig het gras. Het is beter het gazon af en toe heel veel water te geven dan kiezen voor regelmatig een beetje water geven.

Kies voor  de juiste voeding

Wil je nou echt een perfecte grasmat, geef het gazon dan de juiste voeding. Er zijn tientallen soorten voeding beschikbaar. Kies bij voorkeur voor organische voeding terwijl je gazon ook beter en fraaier wordt als je op de juiste momenten kalk strooit op het gras. Zo help je verzuring tegen te gaan en blijven ook de gevreesde mossen uit je gras. Het voordeel van een gezonde en dichte grasmat is dat onkruid geen kans krijgt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button