Klussen

Schilderen is een ontspannende bezigheid

Het is een bewezen feit dat schilderen je kan helpen te rusten, angst te beheersen en stress te verminderen. Volgens de wetenschap hoef je geen ‘kunstenaar’  te zijn om te profiteren van de stress verlagende effecten van schilderen. Als je een schilderij maakt, merk je misschien dat je af en toe met iets experimenteert en het werkt niet zoals je had gehoopt. Je leert accepteren dat dingen soms niet gaan zoals je verwacht, maar je gaat door en doet je best. Later zul je je realiseren dat wanneer dingen in je leven niet gaan zoals verwacht of wanneer je een fout hebt gemaakt, je gemakkelijker kunt herstellen en verder kunt gaan. Zelfs een paar minuten kunnen voldoende zijn om het stressniveau te verminderen. Schilderen is een ‘stress-buster’, een medium voor therapie en een manier om stress en angst te verminderen.

Schilderen en tot rust komen

Als je aan een schilderij werkt, kun je je gedachten afleiden van wat je stress geeft, althans voorlopig. Het is moeilijk om na te denken over de uitdagingen waarmee je wordt geconfronteerd als je je bezighoudt met het maken van kunst. Als je tijdens het schilderen nog steeds aan je problemen denkt, kun je ze in je werk opnemen. Als je klaar bent, heb je misschien een helderder hoofd waarmee je je problemen opnieuw onder ogen kunt zien. Het is een creatief instrument om de gevoelens en emoties van een persoon te uiten. Schilderen wordt door velen beschouwd als een geweldig hulpmiddel voor stressverlichting. Veel therapeuten bevelen kunsttherapie aan voor hun patiënten die worstelen met angst. Als je iemand bent die te maken heeft met dagelijkse stress, dan ligt het antwoord op een meer ontspannen gemoedstoestand misschien in schilderen.

Wie zou kunsttherapie moeten proberen?

Als je de druk van stress en angst in je leven voelt, moet je kunsttherapie proberen. Schilderen, of elke vorm van kunst maken, geeft je de kans om te vertragen. Van kunsttherapie is bekend dat het de mentale gezondheid verbetert van mensen die te maken hebben met stress en angst. Bij beeldende therapie ligt de focus op het proces van het maken van kunst, niet op het eindresultaat. Het doel is niet om een ​​wereldberoemde artiest te worden, al zou het kunnen. Beeldende therapie gaat over het bevorderen van inzicht en het cultiveren van emotionele veerkracht. Je hebt niets meer nodig dan de bereidheid om het te proberen. Ben je op zoek naar verf? De VerfVakman verf webshop biedt diverse verf producten aan naar keuze!

Gerelateerde artikelen

Back to top button