Overig

Duurzaamheid in huis: hoe werkt het en hoe pas ik het toe?

We kunnen er bijna niet meer omheen: we zien duurzaamheid overal. Het is dan ook een belangrijk onderwerp om je in te verdiepen en duurzamer te leven. Duurzaamheid houdt in dat je leeft en werk verricht zonder het milieu te belasten. Wat vaak nog een vergissing is die veel mensen maken, is dat duurzaamheid duur is. De investeringen kosten zeker geld, maar op de lange termijn kun je heel wat besparen. Laten we kijken hoe je dit toepast! 

De voordelen van duurzamer wonen 

Er zijn een hoop voordelen wanneer je overgaat naar duurzamer wonen. We zetten het hieronder kort op een rijtje:

  • De kosten zijn op de lange termijn lager, dus je bespaart op je financiën;
  • De overheid stimuleert duurzaamheid wat betekent dat je korting kunt krijgen wanneer je duurzaam leeft; 
  • Heb je een huis gekocht? Dan kun je je huis met veel overwaarde verkopen wanneer je zonnepanelen laat plaatsen. 

Je woning slim maken met slimme apparaten

We zien dat het aantal slimme apparaten steeds uitgebreider worden. Zo kun je in kleine stappen je hele huis ombouwen tot een slim huis, maar je kunt ook een grotere investering doen en dit in een keer uitwerken. Je kunt je woning namelijk slim maken met behulp van Niko Home Control. Hiermee kun je vanaf 1 centrale plek je gehele woning bedienen. Denk hierbij aan verlichting, verwarming, ventilatie en meer. Naast het beheren vanuit één centrale plek, kun je ook beheren via de app die hier altijd bij hoort. 

Klein beginnen; kijk naar duurzame verlichting

Schakelmateriaal kopen? Laten we klein beginnen. We kunnen dan het beste kijken naar de overstap naar duurzame verlichting. Zo kun je dit op de volgende manier toepassen:

  • Wat is je budget? Vanuit je budget kun je verder kijken wat je kunt kopen op het moment. Met een klein budget is het zonde om allerlei schakelmateriaal aan te schaffen en niks meer over te hebben voor het aanschaffen van nieuwe lampen. 
  • Wat heb je nodig? Met je budget kun je zoeken naar alle dingen die je op dit moment kunt aanschaffen en kunt installeren.
  • Welke producten heb je nodig voor slimme verlichting? Denk aan onder andere schakelmateriaal en tools zoals een touchscreen om alles vanuit een plek te managen. 
  • Heb je een lichtplan? Zo niet, laat dit opmaken of probeer zelf een lichtplan te maken. Zo weet je precies waar je moet zoeken. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button