Schoonmaken

Douchewand schoonmaken

Het is misschien niet het leukste klusje, maar wel een erg belangrijke klus. Wil je de douchewand goed schoonmaken en ook schoonhouden, dan wordt wat discipline gevraagd. We vertellen je hier alles over het zo goed mogelijk schoonmaken van de douchewand. Doe er je voordeel mee.

Glazen douchewand schoonmaken

Het is eigenlijk vreemd. We gaan ons douchen en worden schoon. Je zou denken dat de douche dan ook steeds schoon blijft. Niets is echter minder waar. Ook de douche kan behoorlijk vuil raken en ene van de grootste vijanden van een douchewand is kalkaanslag. Het is best frustrerend dat als je net de douchewand gereinigd hebt, je al snel weer de eerst kalkaanslag ziet. Toch is het wel degelijk mogelijk om de douchewand langer schoon te houden.

Glazen douchewand ontkalken

Frustrerend dus, die kalk die steeds maar weer terugkrijgt. Mocht je dat nou echt een doorn in het oog worden, overweeg dan een waterontharder te nemen. Dit geeft zeker wel effect. Wil je nou geen ontharder, maar de douchewand toch met zo weinig mogelijk kalk in aanraking laten komen, droog dan de douche na elke douchebeurt. Gebruik een douchewisser en je merkt dat er veel minder witte aanslag ontstaat. Hang de wisse3r op in de douche, zodat je die altijd binnen handbereik hebt. Het drogen van de douche vergt wat discipline maar is wel erg belangrijk wil je kalk zo weinig mogelijk kans geven. Nadat je de wisser gebruikt hebt, droog je de douchewand nog even na met een droge handdoek.

Nog een tip; gebruik als je in de douchewand aan de slag gaat altijd een pluisvrije doek. Een droogtrommeldoekje kan wat dat betreft echt wonderen verrichten. Deze doekjes nemen zeeprestjes op en veeg de deur snel schoon. Gebruik in andere gevallen bij voorkeur een microvezeldoekje.

Glazen douchewand schoonmaken tips

De belangrijkste tip die wij je kunnen geven over het schoonmaken van de douchewand is dat je werkt volgens een vast stappenplan. In eerste instantie zet je het badkamerraam en de deur open voor de ventilatie. Je spoelt de binnenkant van de douchecabine af wat warm water. Neem ook de buitenkant van de douchecabine af met een vochtige doek en spray heel de cabine in. Dit doe je aan zowel de binnen- als de buitenkant. Je laat dit een half uurtje intrekken en je merkt dat vuil en kalk oplost. Neme een spons, maak die vochtig en maak vervolgens de douchewand schoon Uiteraard gebruik je geen schuurspons. Vervolgens spoel je alles af met warm water en maak je het geheel droog met de wisser. Je wrijft het geheel vervolgens droog met een schone doek.

Douchewand waterafstotend maken

Om kalk en ander vuil minder kans te geven, kun je de douchewand waterafstotte3nd maken. Je brengt dan als het ware een extra laagje of coating aan pop de douchewand. Dit wordt ook wel een Nano laagje genoemd. Water kan zich zo niet op de douchewand hechten en rolt er als het ware zomaar af. Je kunt eventueel ook poetsen met ene glansspoelmiddel van de vaatwasser. Nog een andere tip is het gebruik van autoshampoo met wax. Let goed op dat het niet schuurt en probeer het om die reden eerst uit op een klein hoekje.

Nano glas reinigen

Door een Nano coating op de douchewand, maak je de wand waterafstotend. Het is een bewezen en erg effectief middel. Wil je nou dit Nano glas reinigen, gebruik dan een wisser of een zachte doek. Gebruik als schoonmaakmiddel in de vorm van een milde reiniger. Laat het geheel weer even inwerken en ga vervolgens met de doek of wisser de boel afnemen. Je spoelt na met schoon water en droog vervolgens na met een schone doek. Zo is ook het Nano glas weer helemaal schoon.

Gerelateerde artikelen

Back to top button