Slapen

Tips voor het inrichten van een duurzame kinderkamer!

De kinderkamer is voor je kinderen de plek om tot rust te komen, te spelen met speelgoed en een ruimte om zich even terug te trekken. Na een aantal jaar kan het zomaar zijn dat er een puber hard zit te studeren voor zijn of haar tentamens. Wat belangrijk is, is dat deze kamer een fijne omgeving wordt voor je kind, maar ook voor jou als ouder! Voldoende overzicht voor je zelf en een kindvriendelijke omgeving voor je kind. Hoe mooi is het als je tegelijkertijd rekening kunt houden met het milieu. Ben je bezig met het verbouwen van de kinderkamer? Hieronder delen we een aantal tips hoe je duurzaam een kinderkamer kunt inrichten! 

  1. Noodzakelijke spullen in een kinderkamer

Wat zijn nou echt noodzakelijke spullen? Denk aan een klamboe kinderkamer die erg goed van pas komt in de lente en zomer. Kinderen kunnen soms heel slecht reageren op muggenbeten en dit wil je het liefst voorkomen. Verder zijn onderstaande punten ook belangrijk om mee te nemen:

  • Duurzame vloer: twijfel je voor wat voor vloer je moet kiezen in de kinderkamer? Een milieuvriendelijke keuze is een houten vloer. Het voordeel is dat hout alleen maar mooier wordt met de jaren. Het nadeel is dat het soms lastig is vlekken eruit te krijgen.
  • Accessoires zoals opbergdozen, nachtkastjes, planten enzovoorts zijn onmisbaar in een kinderkamer! Ook deze accessoires kun je op veel plekken vinden die ook duurzaam zijn.
  1. Verf, behang en meer

Het assortiment duurzaam behang, verf en meer wordt steeds groter. Het is vaak iets duurder, maar de voordelen zijn groter. Het is gezonder voor degene die in de kamer slaapt, de spullen zijn vaak geproduceerd van betere kwaliteit en hebben een langere levensduur. Er zijn een hoop grote merken die dit aanbod blijven uitbreiden! Je kunt er ook altijd naar vragen als je het niet kunt vinden.

  1. Duurzaam huis als geheel

Het is goed om de kinderkamer duurzaam in te richten, maar vaak gaat dit gepaard met het huis als geheel duurzaam inrichten. Een van de eerste stappen die worden gekozen is overstappen naar duurzame verlichting. Heb je dit al gedaan? Dan is dit alleen nog nodig voor de kinderkamer verlichting. Het meest ideale hieraan is dat je direct een nachtlampje hebt voor je kind! Het licht kun je namelijk makkelijk dimmen met een dimmer. Wanneer je ziet dat je kind slaapt, kun je op afstand het licht volledig uitzetten. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button