Overig

Laden en lossen

Plastic pallets worden doorgaans gebruikt voor het vervoer van verse en diepgevroren voedingsmiddelen en farmaceutische of andere producten met strikte hygiënische eisen. Plastic pallets zijn niet poreus en zijn gemakkelijk schoon te maken, te wassen of te steriliseren. Het belangrijkste voordeel van plastic pallets is dat ze lange tijd hergebruikt kunnen worden zonder dat ze breken. Ze zijn perfect voor opslag en hergebruik in magazijnen. Ze zijn strak, licht en splintervrij, vriendelijk voor handmatige bediening. De duurzaamheid van kunststof pallets maakt ze ideaal voor gebruik op palletwikkelmachines.

Enkele van de belangrijkste voordelen van plastic pallets:

  • Verbeterde hygiëne: plastic pallets absorberen geen bacteriën, chemicaliën, geuren of andere verontreinigingen zoals houten pallets dat wel doen.
  • Lichter gewicht: plastic pallets zijn gemakkelijker te tillen en te vervoeren in magazijnen en winkels.
  • Stevige constructie: kunststof pallets hebben geen bevestigingsmiddelen. Dit betekent dat ze geen gebroken planken hebben die de huid kunnen versplinteren.
  • Ideaal voor automatisering : al deze factoren met name hun stevige constructie uit één stuk en consistente afmetingen, zorgen ervoor dat plastic pallets vriendelijker zijn.

Ze zijn milieuvriendelijker

Minder afval creëren is een doel geweest voor veel organisaties die proberen milieuvriendelijk te worden. Plastic is 100% recyclebaar. Als er iets met plastic gebeurt, kan het worden gerecycled en opnieuw worden gebruikt. Als een houten pallet beschadigd raakt, wordt deze meestal op een stortplaats gegooid of verbrand.

Ze zijn duurzaam

Een ander groot voordeel van een kunststof pallet is de duurzaamheid. Plastic zal niet breken en het splintert niet. Kunststof heeft een samenhangend productontwerp waardoor het onwaarschijnlijk is dat het materiaal wordt beschadigd, zelfs niet tijdens ruw transport. Een gebruikte kunststof pallet is tevens duurzaam net als een bouwbak huren.

Plastic pallets zijn schoon en hygiënisch

Hout trekt termieten aan, wat nooit een goede zaak is voor een bedrijf dat veel producten laat verzenden. Je wilt ook niet dat schimmel of bacteriën zich op jouw producten verspreiden.

Kunststof pallets daarentegen kunnen heel gemakkelijk worden gereinigd. Het enige dat nodig is om een ​​plastic pallet schoon te maken, is eenvoudig te besproeien met een waterslang. Een houten pallet is moeilijker schoon te maken omdat nat hout de groei van schimmel bevordert en termieten aantrekt.

Een kunststof pallet is flexibeler

Kunststof is niet alleen duurzaam, maar ook flexibel. Het heeft het voordeel dat verschillende maten en soorten goederen op dezelfde pallet kunnen worden ondergebracht. Op een houten pallet kan maar één soort goed worden verpakt. De meeste plastic pallets zijn gemaakt met verdelers van verschillende groottes, dus het is gemakkelijk om een ​​verscheidenheid aan goederen in te pakken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button