InterieurKlussenOverig

Vensterbanksteun

Formeel gezien is de vensterbank de afdekking van de borstwering langs de onderdorpel van een raamkozijn. In de praktijk wordt de moderne vensterbank op tal van verschillende manieren gebruikt. Ga maar na; de één gebruikt de vensterbank als zitplaats, een ander reserveert de vensterbank om er foto’s en leuke accessoires op te plaatsen. Zeker als je de vensterbank als zitplaats gebruikt, is de vensterbanksteun onmisbaar.

De vensterbank is niets zonder de vensterbanksteun

Het aantal verschillende vensterbanken is groot tegenwoordig. Werd het vroeger gezien als een soort van noodzakelijk kwaad, nu is het een wezenlijk onderdeel van de inrichting. Vaak staan op de vensterbanken leuke accessoires als foto’s, planten in potten en kunst. De vaak lichtere accessoires kunnen het af met een simpele vensterbanksteun. Want je wilt uiteraard niet dat de kunst en de foto’s op de grond vallen en in duizend kleine stukjes eindigen. Zou ook zonde zijn van je zelfgemaakte plantenbak. Zie hier het nut van een vensterbanksteun.

Gegronde vensterbanken, vensterbanken met folie en decoratieve uitvoeringen

Met een vensterbank maak je elk interieur helemaal af. De meest voorkomende uitvoeringen zijn gegronde vensterbanken, vensterbanken met folie en decoratieve vensterbanken.  Het verschil zit nadrukkelijk in de afwerking. Gegronde vensterbanken en vensterbanken die voorzien zijn van folie kun je altijd meteen aflakken in de door jou gewenste kleur.  De decoratieve uitvoeringen zijn al decoratief uitgevoerd en gebruik je zoals je ze koopt.  

Check de draagkracht van de vensterbanksteun

Ben jij iemand die graag naar buiten kijkt? Dan wordt de vensterbank vaak ook gebruikt als een veredelde zitplaats. De vensterbanksteun is dan echt onmisbaar, want je wilt wel de zekerheid dat de vensterbank in positie blijft. Check wel de draagkracht van de vensterbanksteun. Als je daar rekening mee houdt, dan kan je niets gebeuren en zit je op de vensterbank prima, als je naar buiten wilt kijken althans. In combinatie met een kozijn kan de vensterbank een fraai geheel vormen.

Aparte telg uit de vensterbankfamilie: vensterbank radiator

De vensterbank radiator is nog weer een aparte telg uit de vensterbankfamilie. Boven een radiator hoort een vensterbank, ook om zo de vaak als lelijk beschouwde radiatoren enigszins te verstoppen. Ook nu is de vensterbanksteun onmisbaar. Het is bij de montage dan wel erg belangrijk  om afstand te houden; je houdt tenminste 3 centimeter afstand tussen de radiator en de vensterbank. En zo zie je maar hoe veelzijdig een vaak vergeten element als de vensterbank eigenlijk is en op hoeveel verschillende manieren je een vensterbank kunt gebruiken. Vergeet daarbij nooit dat je aan alleen een vensterbank niets hebt. Want misschien nog wel belangrijker dan de vensterbank zelf is de vensterbanksteun.

Gerelateerde artikelen

Back to top button