Tuin

Verticaal moestuinieren maakt jouw moestuin mogelijk

Je hoeft niet beslist veel ruimte en een grote tuin te hebben als je een moestuin wilt houden. Dat kan zelfs als je een balkon of een terras hebt. We vertellen je hier hoe je dat doet. Het toverwoord is verticaal moestuinieren. Door deze manier van werken is een moestuin creëren altijd mogelijk.

Ook zonder veel ruimte kun je prima je eigen moestuin realiseren

Heb je veel ruimte dan is moestuinieren natuurlijk eenvoudig. Ook op je terras of balkon kun je echter gemakkelijk een moestuin realiseren. Dit kan op verschillende manieren en in de vorm van een verticale moestuin. Zo kun je gaan werken met schuttingpotten en hangende potten. Poten zijn en blijven multifunctioneel. Ze zien er leuk uit en zijn handig op terras en balkon. Heb je dus geen grond om een moestuin te realiseren, ga dan met potten werken. Zeker aardbeien, peterselie en topmaatjes zijn uitermate geschikt voor het werken met potten.

Eetbare wand bevestig je gemakkelijk aan de muur, schuttingen en hekwerken

Je kunt ook gaan werken met een eetbare wand. Dit is een zakkensysteem waarin je diverse plantjes kunt verbouwen. Uiteraard zijn de zakken van een ademend materiaal en is het Uv-werend. Ook beschikt het over een eigen irrigatiesysteem, een systeem dat je aansluit op een tuinslang. Een dergelijke wand kun je gemakkelijk op de muur maken, net als op schuttingen en hekwerken.

Door op hoogte te werken voorkom je pijn aan de rug; ook met wieltjes beschikbaar

Je kunt ook prima aan de slag met een kweekrek om zo op je balkon te kunnen tuinieren. Gemakkelijk is ook een moestuinbak op poten. Beide producten zijn van ene roestbestendig materiaal en zijn bestand tegen weersomstandigheden. Het is gemakkelijk werken met zowel het kweekrek als de moestuinbak op poten. Door op hoogte te werken-door de aanwezigheid van poten- voorkom je ook nog eens klachten aan de rug. Er zijn ook uitvoeringen op wieltjes beschikbaar. Je bepaalt zelf de lengte, diepte en breedte voor het kweekrek en de moestuinbak op poten.

Elke avond onbespoten groente en fruit uit eigen tuin beschikbaar

Ook het moestuinrek is prima bruikbaar als je geen ruimte hebt om een normale moestuin te realiseren. Ook het moestuinrek is handig omdat je nu gemakkelijk op verschillende niveaus kunt werken. Je werkt dan dus nadrukkelijk in verschillende kagen, boven elkaar. Zo eet je dus gewoon elke avond onbespoten groente en fruit uit eigen tuin.

Gerelateerde artikelen

Back to top button