Wassen & drogen

Het onderhoud van je wasdroger

Zeker als buiten de zon niet schijnt en de was ophangen geen optie is, is de wasdroger een uitkomst. Heb je geen droger, zie dan je was maar eens snel droog te krijgen. Als we kijken naar het onderhoud dat aan de wasdroger gepleegd moet worden, dan wordt vooral het schoonmaken en schoon houden van de droger bedoeld. Een ingewikkelde klus is het niet, het is wel belangrijk de wasdroger regelmatig goed te reinigen.

Verstopte wasmachine die je niet reinigt droogt veel minder goed

Heb je een wasdroger die verstopt is, dan heb je een droger die beduidend minder presteert, terwijl er aan de andere kant meer energie nodig is. Een verstopte wasdroger is bovendien gevaarlijk. De kans dat er brand ontstaat, is groter dan wanneer jij de wasdroger goed schoon houdt. Reinig je de wasdroger niet op tijd, dan kan de droger na verloop van tijd ook kan stinken.

Schoonmaken hoeft niet langer dan een kwartiertje te duren

Als je de wasdroger gewoon regelmatig reinigt, dan hoeft het schoonmaken niet langer dan een kwartiertje te duren. Wat je voortaan gaat doen is na elke droogbeurt de grote stofdelen uit het pluizenfilter halen. Bovendien ga je voortaan de condens droger om de paar maanden afnemen en reinigen, iets dat je gewoon met de douchekop kunt doen. Wat ook om de twee maanden moet gebeuren is de condensor schoonmaken, iets dat prima kan met een stofzuigerborstel. Ook reinig je de trommel om de maand met een warm sopje en een doek. Wist je trouwens dat er prachtige kasten beschikbaar zijn waarop je de wasdroger en de wasmachine samen kunt plaatsen? Daar word je droger niet schoner van, gemakkelijk is het wél.

Filter vind je in de deuropening van de wasdroger

Het reinigen van het pluizenfilter is eenvoudig. Dit filter is erg belangrijk. Het vangt stof dat vrijkomt bij het drogen grotendeels op. Vaak zit het filter in de deuropening van de wasdroger. De condensor kun je om het schoon te houden verwijderen uit de droger. Normaliter zit het links onderin de wasdroger, verborgen achter een klep. De condensor zit vast met een of twee sluitingen. De condensor spoel je af met de douchekop. Haal eveneens een vochtige doek door de ruimte waar de condensor zit en plaats daarna de condensor terug.

Een schone sensor betekent een zuinige wasdroger

Dan heb je nog de trommel, ook belangrijk om steeds schoon te houden. Belangrijk ook, want de trommel werkt vaak op basis van een sensor. En is de sensor steeds schoon, dan zijn de prestaties van je wasdroger gewoon beter. De droger past zich middels de sensor aan op de hoeveelheid wasgoed en dat kan je ook in verbruik nog behoorlijk geld besparen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button