InterieurKlussenOverigTuin

Maak je eigen plantenbak

Niets mooier dan je eigen tuin ook eigen plantenbakken te geven. Plantenbakken die je zelf maakt en die uniek zijn vanwege jouw creativiteit en de gebruikte materialen. Wat dat betreft kan het alle kanten op, want met nagenoeg elk materiaal kun je een leuke plantenbak maken. En die is altijd leuker dan de standaard plantenbak die je in de winkel koopt.

Je kunt altijd prima je eigen plantenbak maken

Of je nou een grote tuin hebt of een balkon, het zelf maken van een plantenbak kan altijd. Een mooie plant verdient ook simpelweg een mooie plantenbakbak en het mooiste is dat je een plantenbak maakt die past bij het karakter van de plant. Nog mooier is om geen nieuwe materialen te kopen voor de plantenbak. Probeer maar eens een plantenbak te maken met spullen die je over hebt, geen functie meer hebben. Maak met andere woorden een duurzame plantenbak. Je bepaalt helemaal zelf hoe je het aanpakt.

Probeer overbodige materialen te gebruiken voor je plantenbak

Een voorbeeld? Wat dacht je van een plantenbak van betontegels? Die had je nog liggen en lenen zich uitstekend voor unieke plantenbakken. Je werkt met opgestapelde vlonders en die zet je op de plek waar de plantenbak moet komen. Vervolgens zet je tegel voor tegel aan elkaar vast. Dat doe je met speciale kit voor beton. Wees nooit te zuinig met kit. Het is in dat kader handig om met een grote lijmklem te werken. Heb je de tegels verwerkt rond de vlonders, dan bekleed je de onderkant van de plantenbak met anti worteldoek. De potgrond blijft op die manier goed in de bak. Je bevestigt het doek gemakkelijk in het hout van de vlonder, het gebruik van een tacker is het meest praktisch. De vierkante vorm heb je dan al gewoon uit het anti worteldoek geknipt.

Gebruik de plantenbak meteen als aanduider van je huisnummer

En zo is heel erg veel mogelijk. Online vind je volop inspiratie, nog mooier is om een plantenbak te maken die volledig ontsproten is vanuit jouw eigen brein. Toch nog een kleine tip in dat kader. Wat dacht je van een wat hogere plantenbak, geschikt dus voor een plant met een behoorlijke wortel. Door een dergelijke plantenbak te maken kan ie meteen ook als aanduider van je huisnummer gelden. Als je de hoge plantenbak althans een plekje geeft pal naast de voordeur. Zo sla je twee vliegen in één klap. Het geeft maar aan hoeveel mogelijk is met plantenbakken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button