Klussen

Ophangen zonder boren: mooier kan niet!

Houd je van kunst of decoraties aan de wand? Die kans is best groot, want iedereen heeft wel iets op te hangen in zijn huis – of ergens anders, want je kunt ook denken aan kantoren, scholen en instellingen. Waar je ook iets wilt ophangen, je moet het altijd stevig genoeg kunnen bevestigen. Het eerste waar je dan aan denkt is: boren! Gewoon een gat in de muur, plug met haak erin en het hangt. Maar dan zit je dus wel met een lelijk gat in de muur. Dat wordt natuurlijk afgedekt door het object dat je hebt opgehangen, maar wat als je dat een keer wilt verplaatsen of weghalen? Dan zit er maar één ding op: gat weer dichtmaken en hopen dat je de muur weer een beetje mooi krijgt. We hebben nieuws voor je: dat hoeft niet meer. Je kunt namelijk ook een schilderij ophangen zonder boren. Hoe? Dat lees je hieronder.

Boorgaten zijn verleden tijd

Nou ja, bijna verleden tijd. De truc is dat je één keer een slim ophangsysteem bevestigt, waar je wél een paar gaatjes voor moet boren. Maar daarna kun je eindeloos je schilderijen en andere objecten ophangen, verwisselen en verplaatsen! Het ophangsysteem dekt de gaatjes natuurlijk netjes af, zodat je alleen een strakke en elegante rail ziet, die helemaal opgaat in de ruimte. Je ziet er eigenlijk niets van, zodat alle aandacht uitgaat naar je schilderij of wanddecoratie. En doordat je die probleemloos kunt vervangen, kun je ook regelmatig iets anders ophangen als je wilt.

Montage in enkele eenvoudige stappen

De meeste goede ophangsystemen bestaan uit drie onderdelen: een rail, een stevig koord (perlon of staal) en een haak. Met die onderdelen ga je aan de slag en dat doe je in drie eenvoudige stappen:

  1. Bevestig de rail aan je wand of plafond en daarna hoef je nooit meer te boren. 
  2. Klik het koord in de rail (waar je maar wilt) en schuif de haak naar de juiste hoogte.
  3. Hang je schilderij of andere wanddecoratie aan de haak: en… klaar!

Een dergelijk ophangsysteem kun je op bijna elke ondergrond bevestigen: hout, beton, gasbeton, baksteen, gipsplaat… het kan allemaal. Als je een ophangsysteem gaat uitzoeken, raden we wel aan om meteen voor een kwaliteitsmerk te kiezen. Een goed merk maakt gebruik van hoogwaardige materialen, die niet vervormen of verkleuren. Ook biedt een A-merk vaak een breed assortiment kleuren en accessoires, zoals ophanghaken voor verschillende toepassingen. Zo weet je zeker dat je er lang plezier van gaat hebben.

Gerelateerde artikelen

Back to top button