Tuin

Stappenplan: een veilige trampoline in jouw tuin!

Je wilt iets leuks in de tuin voor de kinderen maar tegelijk ook iets waar jezelf iets aan hebt? Denk dan eens aan een trampoline. Want die is niet alleen goed voor de kinderen, maar ook voor jou als ouder. Je verliest nooit zo snel calorieën dan door te springen namelijk.

Trampoline is fun en goed voor de gezondheid

De eerste stap is bepalen of een trampoline iets voor jou en je kinderen is. Vrijwel altijd is dat het geval. Want behalve fun is een trampoline ook gezond. Zeker voor kinderen biedt een trampoline heel erg veel. Het verhoogt bijvoorbeeld het concentratievermogen, ze kunnen hun energie echt goed kwijt en springen is eveneens goed voor de ontwikkeling van de motoriek en coördinatie. Voor zowel de kinderen als voor jou is springen op een trampoline bovendien minder belastend voor de gewrichten dan wanneer je op de grond staat en bijvoorbeeld touwtje springt.

Kies de omvang van de trampoline

Is die keuze gemaakt, dan gaat het om de vorm en het formaat van de trampoline. Zeker als de ruimte beperkt is, speelt de omvang een rol. Heb je nou beperkt ruimte, zoek het dan in een trampoline die rechthoekig is. Die zet je namelijk gemakkelijker in een hoek. Bepaal ook de afmeting. Ga je uit van twee springers tegelijk, dan is een trampoline 244 centimeter prima.

Met veiligheidsnet of een trampoline inground?

Vervolgens heb je nog een keuze te maken: kies je voor een trampoline met een veiligheidsnet of voor een trampoline inground? Doorgaans vinden de meeste mensen een inground uitvoering netter staan, en in feite is dat ook gewoon zo. Bovendien is deze trampoline wat veiliger. Je valt immers van geringe hoogte mocht je naast de trampoline vallen. Reden genoeg dus om voor de inground variant te kiezen, de trampoline bevindt zich dan op gelijke hoogte met de tuin.

Gebruik het springdoek als mal voor de te graven kuil

Heb je de trampoline uitgekozen en ga je voor inground? Dan weet je dat je moet graven. Het is belangrijk goed de aanwijzingen op de verpakking te volgen. Doorgaans is het springdoek de mal en kun je door die op de grond te plaatsen precies de afmetingen van de te graven kuil bepalen. Vergeet je niet het zand af te voeren. Doe dat meteen, want anders ligt de bult zand er waarschijnlijk straks nog. Voor je de kinderen op de trampoline laat, test je als ouder altijd eerst zelf of alles in orde is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button