Tuin

Verschillende soorten tuintafels

Je hoeft je echt nooit af te vragen of er wel een geschikte tuintafel voor jou beschikbaar is. Het aanbod tuintafels is de afgelopen jaren namelijk zo sterk gegroeid, dat het echt al heel raar moet lopen wil daar niet de voor jou perfecte tuintafel tussen zitten. We weten het wel zeker. De eisen aan de houten tuintafel en de granieten tuintafel worden wel steeds groter. We willen buiten namelijk in elk geval uitstraling met daarbij ook nog eens het beste comfort. Liefst van dezelfde kwaliteit als in je woning.

De stormachtige ontwikkeling van de tuintafels

De tuintafel heeft zich stormachtig ontwikkeld de laatste jaren, niet in de laatste plaats vanwege de extra eisen die we er aan stellen. Was vroeger een ronde tuintafel of een vierkante tuintafel wat je te kiezen had, nu kun jij je lol wel op als je op jacht gaat naar de perfecte tuintafel. Kijk alleen maar eens naar de materialen waaruit je kunt kiezen, De houten tuintafel is net als de granieten tuintafel erg populair, daarnaast heb je echter nog de keuze uit materalen als aluminium, RVS en wicker zoals er ook voor elk type tuinset een geschikte tuintafel is. Zo heb je ze speciaal voor loungesets, heb je bartafels voor in de tuin, heb je tegenwoordig zelfs sidetables voor buiten en robuuste dining tafels.

Houten tuintafels

De tuintafels van hout zijn en blijven onverminderd populair. Dat geldt zeker voor de teakhouten tafels, tafels die beslist tegen een stootje kunnen en waarbij de betere merken alleen gebruik maken van gecertificeerd teakhout. Teak heeft een stoere uitstraling en is bovendien zeer duurzaam. Met een grotere tuintafel van teakhout heb je meteen een eyecatcher in de tuin. Populair zijn houten tuintafels met een onderstel van aluminium. Dat geeft inderdaad ook een mooi effect en licht de tuintafel extra uit.

Een granieten tuintafel is stoer en solide en staat altijd zeer stevig op zijn plaats

Ook de granieten tuintafels doen het goed tegenwoordig. Ook dat mag geen verrassing zijn gezien de voordelen die het gebruik van graniet nou eenmaal met zich meebrengt. Graniet heeft een zeer hoge dichtheid, waardoor zo goed als niets in het tafelblad zal trekken. Het harde graniet staat voor een gebruiksvriendelijke tafel die bij normaal gebruik geen krassen zal laten zien. Graniet is bovendien volledig vorstvrij en geeft altijd een stoere en solide uitstraling. Door het gewicht van graniet staat een granieten tuintafel bovendien altijd zeer stevig.

Gerelateerde artikelen

Back to top button