Slapen

5 redenen om te kiezen voor een kingsize bed

Je hebt grote bedden en je hebt heel grote bedden. Een heel groot bed is een kingsize bed. De lengte van een dergelijk bed is tenminste twee meter en de breedtes kunnen variëren van 2 meter tot 2,20 meter. Wil je iets kleiner, dan kun je altijd nog schakelen naar een queensize bed. En het moet gezegd, in een kingsize bed voel jij je als een koning.

Zeker in de grotere slaapkamer komt een kingsize bed uitstekend tot zijn recht. Je maakt zo meteen een luxe ruimte van je slaapkamer. De meeste bedden beschikken over een hoofdpaneel die wand vullend is. Bij de extra grote bedden heb je volop keuze om allerlei extra’s te kiezen. Wat dacht je van bijvoorbeeld een tv-lift? Met een kingsize bed is van alles mogelijk in elk geval. Nou is de grote vraag natuurlijk waarom je een dergelijk bed zou nemen. Wij geven hier de antwoorden.

In een kingsize bed heb je alle ruimte

Je hoeft je geen zorgen te maken dat je ruimte tekort komt in een kingsize bed, integendeel. Hoe je bedpartner ook beweegt, je gaat daar niet snel iets van vernemen. Je ondervindt geen hinder van rondslaande armen en benen en geniet dus van een ongestoorde nachtrust. Sterker nog; je verneemt niet eens dat er iemand bij je in bed ligt. Het is dus ook een ideaal bed als je een keer strijd hebt met je partner. Kun je extra ver uit elkaar gaan liggen.

Er is ruimte voor en kind

Officieel staat het kingsize bed bekend als een tweepersoonsbed. Daar kun je gemakkelijk een derde persoon aan toevoegen. Ideaal dus als je kinderen hebt. Er is er altijd wel een die bij papa en mama wil slapen. Met een kingsize bed heb je altijd voldoende ruimte. Sterker nog, er kunnen wel twee kinderen bij in bed. Nadeel is weer dat als je kinderen eenmaal het genot van een dergelijk bed ervaren hebben, ze nooit meer iets anders willen en je ze maar met moeite terugkrijgt naar de eigen slaapkamer.

Je slaapkamer wordt zo een suite

Ja echt. Met een kingsize bed wordt jouw slaapkamer een suite. Met het bed uiteraard als blikvanger. Niet voor niets zag je de bedden vroeger alleen in hotels en alleen als je een suite of een van de duurste kamers boekte. Nu maak je met een eigen kingsize bed ook meteen je eigen suite. Kleed de rest van de kamer passend aan en kies bijpassend meubilair, mocht je daar nog ruimte voor hebben althans. Want dat is natuurlijk nog maar de vraag.

Je kiest talloze extra’s op je kingsize bed

Wie denkt dat met een dergelijk groot bed de kous verder wel af is, die heeft het mis. Ook deze grote bedden kun je van alle gemakken voorzien. Mooiste voorbeeld is wel een tv lift. In dat geval wordt vaak een extra hocker geplaatst aan het voeteneinde waar je de televisie naar believen in kunt laten zakken. Dit gebeurt geluidloos en met een draadloze afstandsbediening. Daardoor heb je de lelijke achterkant van de televisie niet steeds in het zicht. Want dat staat niet in een dergelijke majestueuze slaapkamer. Overigens vind je de beste en mooiste kingsize bedden bij De Suite. Ga daar maar eens kijken.

Altijd ruimte voor iemand die wil blijven slapen

Praktisch voordeel van een kingsize bed is dat je altijd wel een extra slaapplaats kunt bieden. Stel je hebt een feestje en het wordt gezellig. In een kingsize bed is altijd wel ruimte voor iemand om te blijven slapen. Desnoods neem je zelf de kinderen in je kingsize bed en laat je de gast in een van de bedden van de kinderen slapen. De optie om iemand te laten slapen is er gewoon altijd. De slaapkamer wordt voor steeds meer mensen een belangrijke ruimte in een huis. Daar wordt dan ook steeds meer zorg en aandacht aan besteed. Met een kingsize bed heb je meteen de blikvanger in de slaapkamer binnen. Vaak hoef je daarna amper nog iets aan de rest van de kamer te doen. Overigens geldt ook voor een kingsize bed dat de mate van slaapcomfort valt of staat met een goed matras. Bezuinig daar dus niet op als je besluit een extra groot bed te kopen. Dat zou echt zonde zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button