Interieur

Trendy en tijdloos: zwart mangohout

Je zou wellicht verwachten dat zwart je huis minder gezellig maakt, maar het tegenovergestelde is waar. Zwart is krachtig en strak, maar ook sfeervol en zacht. En daarnaast brengt het iets mysterieus met zich mee. De kleur vormt een goede basis die je vrijwel met alles kunt combineren. En daarnaast is het op ontelbaar veel manieren te gebruiken: hou het veilig en ga voor een paar zwarte accessoires, kies voor wat grotere zwarte mangohout meubels of pak uit en waag je aan een zwarte muur. In dit artikel vertellen we je graag wat meer over zwart mangohout. Deze trendy en tijdloze meubels worden namelijk steeds populairder en wel om de volgende redenen.

Zwart als statement

Meubels van zwart mangohout vallen op, zeker als je het combineert met een wit en beige gekleurd interieur. Door een zwart mangohouten meubel in een lichte ruimte te plaatsen geef je de ruimte een totaal nieuwe look. Hoewel de meeste mensen denken dat zwart mangohout alleen past in een stoer en industrieel interieur, is dat zeker niet altijd zo. Natuurlijk matcht dat heel goed, maar daarnaast kunnen de meubels juist ook heel goed met een moderne of klassieke woonstijl gecombineerd worden. Mangohouten meubels zijn er namelijk in allerlei soorten en maten, verschillend van grof en robuust tot verfijnd en elegant. En naast dat een zwart meubel op zichzelf een echte eyecatcher is, zet het bijvoorbeeld ook bijzondere accessoires in de kijker. Bloemen en planten of een bijzondere vaas komen nog mooier uit wanneer ze met zwart gecombineerd worden. 

Een meubel dat met z’n tijd meegaat

Wanneer je een zwart mangohouten meubel aanschaft, zoals een zwarte eettafel met ovaal blad, weet je vrijwel zeker dat het een blijvertje is. Want of je woonstijl verandert of niet, het zwarte meubel gaat met z’n tijd mee en is gemakkelijk te combineren met andere woonartikelen. Daarnaast is mangohout een hardhoutsoort wat betekent dat het tegen een stootje kan. Hij is dus niet zomaar ‘af’. Verder zorgt de afwerking met beits en bijenwas ervoor dat het meubel beschermd is tegen vocht en vuil. Mocht er dus door de jaren heen wel eens iets overheen vallen, dan is dat geen probleem. Met een licht vochtige doek is het zo weer schoon en kan het meubel weer jaren mee!

Gerelateerde artikelen

Back to top button