Tuin

Maak jouw overkapping zomer proof met deze tips!

Terwijl het zonnetje steeds feller begint te schijnen en de temperatuur omhoog schiet, is het niet gek dat je meer tijd wilt doorbrengen in de tuin. Dit is immers een plek waar je optimaal van het weer kunt genieten, zonder dat je jezelf binnen hoeft op te sluiten.

Een overkapping in jouw tuin is natuurlijk het beste van twee werelden, want zo kun je tijd buiten besteden zonder meteen een zonnesteek op te lopen. Met de tips in deze blogs kun je snel aan de slag met het zomer proof maken van jouw tuin!

Tip #1: Kies voor sterke en weerbestendige materialen

Allereerst is het belangrijk om genoeg aandacht te besteden aan de bouw van de veranda zelf. Hiervoor is het belangrijk dat je een frame plaatst wat stevig in zijn schoenen staat. Een veel gebruikte methode is het plaatsen van koppelstukken tussen het hout, terwijl de vier hoofdpalen dieper in de grond worden geplaatst.

Voor het dak wil je voornamelijk kijken naar elementen die ervoor dat de veranda waterdicht is en beter bestand is tegen het klimaat. Zo kun je er ook voor kiezen om het dak te voorzien van de nodige isolatie, zodat de warmte van het zonlicht op het dak niet op volle kracht onder het dak eindigt.

Als laatste is de materiaalkeuze ontzettend belangrijk. Zo is hout al ter sprake gekomen, maar tegenwoordig zijn er ook veel veranda’s te vinden die stenen of zelfs metalen

Tip #2: Meubels en accessoires zijn belangrijk

Als je eenmaal weet welke materialen je wilt gebruiken bij het bouwen van de veranda zelf, is het tijd om te kijken naar de invulling van de beschikbare ruimte. Het is vanzelfsprekend dat je wilt beschikken over kwalitatief goede lounge sets waar je comfortabel kunt zitten. Denk hierbij aan zaken als hoekbanken, luie stoelen, poefjes en de nodige tafels of zijtafels.

Naast de nodige meubels om jouw overkapping zo comfortabel mogelijk te maken, wil je ook van de overkapping kunnen genieten als het wat kouder of donkerder wordt. Daarom is het raadzaam om gebruik te maken van verlichting voor het plafond, zoals inbouwspots. Zo kun je ook ‘s avonds genieten jouw overkapping. Daarnaast is het ook altijd raadzaam om openingen van de overkapping te voorzien van een afsluiting, zodat je rustig buiten kunt zitten als het regent of als het koud is.

Als laatste wil je natuurlijk ook goed naar de details kijken. Denk hierbij aan de nodige potten gevuld met planten en bloemen, kussens die geschikt zijn voor buiten en zaken als kaarsen. Hiermee creëer je niet alleen meer sfeer, maar wordt jouw tijd onder de overkapping ook een stuk comfortabeler.

Tip #3: Verlichting als kers op de taart

Hoewel we eerder in deze blog de mogelijkheid voor inbouwspots hebben besproken, komt er natuurlijk veel meer kijken bij LED verlichting voor de overkapping. Denk hierbij aan mooie lampen voor aan de muur, kleine spots voor in de grond of een mooie lamp voor op de tafel. Hierbij is het echter wel belangrijk dat ze voorzien zijn van de juiste bescherming, want het weer buiten is niet altijd even prettig voor LED verlichting.

En ben je op zoek naar goede LED verlichting specifiek voor de tuin of de overkapping? Dan ben je bij de buitenverlichting van Letsleds aan het juiste adres! Deze producten zijn allemaal voorzien van een IP65 coating, wat ervoor zorgt dat jouw lampen beschermd zijn tegen grotere hoeveelheden regen, hagel of sneeuw. Tevens zijn deze producten compleet afgeschermd van zaken als stof en zand, dus hiermee zit je goed!

Gerelateerde artikelen

Back to top button