Tuin

Hoe zorg je dat je zo weinig mogelijk onderhoud van je tuin hebt? 

Bij veel mensen staat een tuin hebben hoog op het wensenlijstje, maar wanneer zij deze wens uit hebben zien komen, merken zij dat een tuin vaak veel onderhoud nodig heeft. Dat is niet altijd fijn want waar haal je de tijd vandaan om altijd weer uren in je tuin te werken? Mocht jij op het punt staan om met je tuin aan de slag te gaan, dan hebben wij nog een aantal handige tips voor je. Je kunt jezelf namelijk heel veel werk besparen wanneer je slimme keuzes maakt. Wij zullen het hier met name hebben over de afscheiding die je waarschijnlijk in je tuin gaat aanbrengen. Kies je deze slim, dan heb je er heel lang plezier van en nauwelijks werk of onkosten. 

Hoe scherm je je erf goed af? 

Nederlanders staan erom bekend dat zij hun erven graag afschermen. Zo creëren zij een eigen plekje. Als je weinig verstand van zaken hebt, kun je geneigd zijn om voor een houten schutting te kiezen. Dat staat weliswaar mooi, maar je haalt jezelf veel problemen op de hals. Een houten schutting gaat namelijk bijna altijd rotten. Niet de hele schutting zal wegrotten, maar de rotting zal precies daar plaatsvinden waar de schutting en de palen uit de grond komen. Daardoor breekt je schutting dus precies daar af en dan zijn de rapen gaar. Vandaar dat het veel beter is om te kiezen voor een hout beton schutting. Deze schutting kan vele jaren mee omdat deze verstevigd is op de plekken waar een houten schutting zou gaan rotten. 

IJzer gaat sowieso vele decennialang mee

Een hout beton schutting is, de naam zegt het al, een combinatie van een betonnen basis met daarop een houten schutting. Dit kan een heel mooie natuurlijke uitstraling geven. Mocht jij echter helemaal geen hout willen gebruiken in je tuin omdat je geen zin hebt in houtrot, dan kun je voor een tuinhek metaal kiezen. Dit hek is heel geschikt voor wanneer je echt mensen van je erf af wilt houden. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je tuin grenst aan een openbare weg. Een voordeel van een tuinhek van metaal is dat deze nauwelijks onderhoud nodig heeft. 

Zelf plaatsen of uitbesteden? 

Een schutting plaatsen is niet per se moeilijk, maar het moet wel goed uitgevoerd worden omdat je anders een scheve schutting krijgt. Dat wil je niet. Mocht je daarom ervaring hebben, dan kun je je schutting of je hek zelf plaatsen. Heb je dit nog nooit gedaan, dan is het handiger om je leverancier te vragen om het geheel te plaatsen. Zo weet je zeker dat het goed gedaan wordt waardoor je nog vele jaren plezier zult hebben van je aankoop. Informeer daarom even naar de mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button