Interieur

Is jouw woning ook net een etalage?

Wie in een drukke stad op de begane grond woont, zal herkennen dat mensen die langs je ramen lopen, altijd naar binnen lopen te staren. Dat kan heel vervelend zijn want het geeft je het gevoel dat je in een etalage woont. Je kunt hier gelukkig eenvoudig iets aan doen, want je kunt raamdecoratie aanbrengen waardoor je de inkijk aanzienlijk kunt verminderen. Welke mogelijkheden zijn er allemaal en hoe zorg je dat je voor een mooie prijs slaagt? Wij zullen je in dit artikel een aantal handige tips geven waarmee je hopelijk goed uit de voeten kunt. 

Raamdecoratie zonder lichtverlies 

Een lichte ruimte is een ruimte waar je energie van krijgt. Vaak denken mensen daarom ook dat wanneer zij raamdecoratie gaan aanbrengen, dat ten koste zal gaan van de lichtinval in de ruimte. Dat is echter lang niet altijd het geval. Je kunt namelijk gewoon kiezen voor raamdecoratie die wel de inkijk in je huis vermindert, maar die je kamer niet tot een donker hol maakt. Bovendien hoef je niet het hele raam te voorzien van raamdecoratie om de inkijk te verminderen, je kunt bijvoorbeeld ook slechts een deel van het raam blokkeren. 

Elektrische luxaflex

Iedereen kent waarschijnlijk wel luxaflex, maar wat veel mensen niet weten, is dat je dit tegenwoordig ook elektrisch kunt krijgen. Daardoor kun je met de bijgeleverde afstandsbediening met een paar klikken je luxaflex zo instellen zoals jij het graag wilt. Ben je in je kamer aan het werk en heb je even geen zin in inkijk, dan kun je de luxaflex zo instellen dat je er niets doorheen kunt zien, maar dat je nog wel volop licht in je kamer kunt laten vallen. Luxaflex is ook heel handig voor wanneer je bijvoorbeeld even een dutje wilt doen. Je kunt alles dan elektrisch dicht laten draaien zodat er geen licht meer in de kamer binnen kan komen. Het voordeel van luxaflex is dat je het in alle denkbare kleuren kunt kopen. Ook kun je dit in verschillende materialen kopen waardoor je dus iets kunt kopen dat heel goed bij je inrichting aansluit. De kosten blijven doorgaans beperkt, maar beknibbel niet op de kwaliteit want daar krijg je waarschijnlijk spijt van. 

Wil jij slechts een deel van het raam bedekken? 

Als je geen zin hebt om het hele raam te bedekken, dan zijn duettes alles wat je nodig hebt. Deze raamdecoratie bedekt namelijk alleen het deel dat jij wilt. Dat maakt duettes heel geschikt voor ramen waar veel mensen langs lopen. Je kunt dan op ooghoogte de duettes aanbrengen zodat zij niet bij jou naar binnen kunnen kijken. Onder en boven de duettes komt nog altijd veel licht je kamer binnen waardoor je dus geen lichtverlies hebt. De betere leveranciers leveren duettes in alle kleuren. Bekijk het aanbod daarom even!

Gerelateerde artikelen

Back to top button