Overig

Succesvol uw huis verhuren met deze stappen

U wilt uw huis verhuren, maar wat zijn de regels? Makelaar in Arnhem legt u uit waar u op moet letten. Wanneer u uw koopwoning tijdelijk wilt verhuren biedt de wetgeving twee opties. Namelijk verhuur volgens de leegstandwet. Hiermee kan u uw huis voor een periode van een half jaar tot vijf jaar verhuren. Of kortdurende verhuur, zo kan u een huis voor een periode van 0 tot 24 maanden verhuren. Echter bieden beide opties niet de juridische bescherming van een normaal huurcontract. Met een kortdurende verhuur kunt u ook niet tussentijds opzeggen. Dat kan op basis van de leegstandwet wel. Bij het laatstgenoemde is het zelfs mogelijk om uw huis te verkopen wanneer het verhuurd wordt. Ook mag u hierbij de huurprijs zelf bepalen. Bij een kortdurend huurcontract mag de huur niet hoger zijn dan 710,68 euro.

De 6 stappen om uw huis te verhuren

U wilt uw woning verhuren, omdat u tijdelijk naar het buitenland gaat of omdat de woning leeg staat. Waar moet u op letten bij het verhuren van uw huis? De 6 stappen waar u op moet letten:

  • Bepaal hoe u uw woning wilt verhuren, u kunt uw hele woning verhuren of een gedeelte.
  • Bekijk de landelijk ingestelde regels, op de website van Rijksoverheid.
  • Vraag de bank om toestemming, zonder toestemming kan de bank eisen dat u onmiddellijk uw hypotheek afbetaalt.
  • Vraag de gemeente naar de regels, elke gemeente mag zijn eigen regels maken voor woningverhuur.
  • Leg de afspraken met uw huurder vast, in de vorm van een huurcontract.
  • Controleer uw verzekering, de opstal- en aansprakelijkheidsverzekering kunnen veranderen bij verhuur van uw woning.

Huis verhuren via makelaar

Nadat u toestemming heeft gevraagd aan uw geldverstrekker, heeft u toestemming nodig van diverse partijen om uw huis te verhuren. Zo moet u voor tijdelijke verhuur onder de leegstandwet een vergunning aanvragen in de betreffende gemeente. Ook wordt sterk aangeraden om contact op te nemen met uw verzekering. Wilt u zeker van zijn dat u uw huis verhuurt volgens alle regels en wetten? Verhuur zonder problemen bij een verhuurmakelaar uit Arnhem. U verhuurt niet alleen sneller, het voorkomt ook dat u juridische fouten gaat maken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button