Klussen

Wil jij de waarde van je woning vermeerderen?

Ben jij op zoek naar manieren om de waarde van je woning te vermeerderen? Dan kun je in dit artikel een aantal handige tips vinden. Wij willen je graag meer vertellen over het aanbrengen van isolatie. Dit is namelijk een investering die om meerdere reden uit kan. Ten eerste heeft goede isolatie op de korte termijn een heel gunstig effect: de energiekosten gaan meteen naar beneden. Dat is tijden van torenhoge energietarieven, meer dan welkom. Op de lange termijn heeft het echter ook voordeel: de waarde van de woning gaat aanzienlijk omhoog. Je kunt namelijk een duurzaam energielabel aanvragen en een goed label maakt je woning aantrekkelijker voor kopers. Welke soorten isolatie kun je aanbrengen om je woning echt duurzaam te maken? 

Isoleer zoveel mogelijk 

Als je wilt weten waar je het beste kunt beginnen met isoleren, dan kun je kijken naar wat de grootste oppervlakten zijn in je woning. Vaak zijn dit de vloer, de muren en het dak. Beginnen we onderaan, dan is bodemisolatie een heel goede keus. Woningen hebben vaak een kruipruimte onder de vloer en dat biedt heel veel mogelijkheden om isolatie in aan te brengen. Dit zorgt er ook voor dat de vloer veel comfortabeler aanvoelt. Heb je een stenen vloer, dan hoef je niet meer bang te zijn dat je koude voeten krijgt op de stenen. Deze zullen veel comfortabeler aanvoelen. Informeer naar de mogelijkheden om bodemisolatie aan te brengen want je kunt met meerdere materialen gaan werken. 

Voorzie je muren van isolatie

Een tweede onderdeel van je woning die van isolatie kunt voorzien, zijn je binnenmuren. Een binnenmuur isoleren wordt vaak niet als optie gezien omdat dit een dicht geheel lijkt te zijn. Wat men vaak vergeet, is dat de muren van moderne huizen vaak niet enkel zijn. Deze bestaat uit twee lagen en daartussen zit vaak een holle ruimte. Deze ruimte kun je heel goed van isolatie voorzien. Dit kan ook zorgen dat de woning minder gehorig wordt waardoor ook deze vorm van isolatie het mes aan twee kanten laat snijden. Omdat de muren vaak heel veel vierkante meters omvatten, is dit een heel rendabele manier van isoleren en dus investeren. 

Tot slot: het dak

Wanneer je de vloeren en de muren van je woning hebt voorzien van isolatie, is het tijd om te kijken naar het dak. Je kunt hier bijvoorbeeld gaan werken met purschuim, maar je kunt ook voor de duurzame vorm van purschuim gaan. Beide zijn een laag schuim dat op je dak gespoten kan worden (aan de binnenkant) en wat vervolgens uithardt en uitzet. Daardoor vormt zich een dikke laag isolatie aan de binnenkant van je dak. Je zult merken dat ook deze vorm van isolatie gelijk zijn vruchten afwerpt: nog diezelfde maand zal je energieverbruik sterk gedaald zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button