Tuin

Zo maak jij de tuin een stuk duurzamer!

De afgelopen jaren is het steeds belangrijker geworden om duurzaam te leven. Zo worden we erg gestimuleerd om maatregelen binnen het huis te nemen om zo min mogelijk energie of water te verbruiken. Denk hierbij aan minder lang douchen, de verwarming uitlaten of een warmtepomp aanschaffen. Benieuwd hoe je jouw tuin kunt verduurzamen? Lees dan gauw verder!

Tips

Allereerst lever je een goede bijdrage aan de wereld om goed te zorgen voor jouw spullen. Als je ze goed onderhoudt, zorg je er namelijk voor dat ze langer meegaan. Hierdoor hoef je dus minder vaak iets opnieuw te kopen. Dit geldt ook voor de tuinmeubelen. Het helpt heel erg om ze regelmatig schoon te maken. Daarnaast is het belangrijk dat de meubelen beschermd zijn tegen de weersomstandigheden, dus is een beschermhoes kopen een goed idee. Een beschermhoes tuinmeubelen kun je in verschillende soorten en maten verkrijgen. Een veelgebruikt materiaalsoort hiervoor is polyester. Eigenlijk is polyester niet echt duurzaam, omdat het is gemaakt van een bepaald soort plastic. Echter, steeds meer bedrijven proberen bepaalde materialen te recyclen. Kijk dus of je een beschermhoes voor jouw tuinset weet te scoren die gemaakt is van gerecyclede materialen!

Groene vingers

Ten tweede helpt het om de grond van jouw tuin te verduurzamen. Meer groen heeft namelijk een hoop voordelen. Zo kun je een moestuin beginnen. Je laat op deze manier jouw eigen voedsel groeien. In plaats van dat je de groente uit de supermarkt haalt die van A naar B is getransporteerd, hoef jij slechts een paar stappen te zetten om de rijpe groenten te plukken. Daarnaast zorgen een aantal prachtige planten voor een leuke uitstraling, maar daarnaast trekt het ook meer dieren aan die lekker komen eten in jouw tuin. Die planten hebben natuurlijk water nodig. Dit water kun je uit de kraan halen, maar regenwater is ook een goed alternatief. Je vangt dit op door een of meerdere regentonnen te kopen. Als er genoeg water in zit, kun je dit gebruiken om de planten te besproeien. Let er wel op dat je weet hoeveel water de planten nodig hebben en wanneer ze het nodig hebben. Zo geef je de planten niet te veel water, waardoor er ook niks verspild wordt. Erg handig, toch? Tijd om aan de slag te gaan! Koop duurzame materialen voor de tuin, zorg goed voor de tuinmeubelen en tot slot helpt het om voor lekker veel groen te zorgen in de tuin. Wil je jouw tuin opvrolijken met duurzame tuin accessoires? Neem dan een kijkje op de site van Tuinmeubelwereld!

Gerelateerde artikelen

Back to top button