Overig

Dit jaar geen eenvoudige kerstkaart voor jouw vrienden!

Al jaren worden er kerstkaarten op de post gedaan naar dierbaren om hen een gezellige kerst toe te wensen. Hiermee laat je niet alleen gezelligheid toe in hun huis, maar laat je je dierbaren ook weten dat er aan hen wordt gedacht. Tegenwoordig zijn er niet alleen de traditionele kerstkaarten, maar ook online kerstkaarten. Toch is het veel leuker om iets tastbaars te ontvangen. De kerstkaarten van vroeger zijn niet alleen eenvoudig, maar hebben ook iets gezellig. Hierop zul je zachte kleuren en klassieke teksten vinden. Wat ook leuk is unieke kerstkaarten maken. De beste manier om dit te doen, is door de kaarten zelf te ontwerpen. Meer weten over het ontwerpen van kerstkaarten? In dit artikel lees je hier meer over. 

Een hippe kerstkaart 

Er bestaan verschillende stijlen kerstkaarten. De meest populaire kerstkaart stijl, naast de traditionele, is de hippe kerstkaart. Een hippe kerstkaart kun je creëren door met foto’s te spelen. Een kerstkaart met een foto erop, maakt de kaart persoonlijker en uniek. Plaats een foto van iets waar je veel waarde aan hecht, bijvoorbeeld je gezin, de kinderen, je huisdieren of een leuke selfie. Als je het lastig vindt de juiste foto te vinden, kun je ook fotoshoot organiseren in de thema van kerst. Draag met zijn allen de leukste kersttruien of versier jezelf met leuke kerstversiering. Ook buiten foto’s zijn ontzettend leuk op kerstkaarten. Zorg er dan wel voor dat je een feestelijke achtergrond hebt, bijvoorbeeld midden op de kerstmarkt of in de winkelcentrum voor een reuze kerstboom. 

Wees creatief

Je kunt natuurlijk ook helemaal zelf je kerstkaart maken. Hiervoor zul je maar een klein beetje dat creatieve in je moeten hebben. Bovendien is dit ook leuk voor kinderen als ze zelf een kerstkaart mogen ontwerpen. Voor het maken van een kerstkaart, zul je eerst een leuk geprinte papier moeten kiezen. Ook kun je ervoor kiezen kaders te maken met bijvoorbeeld dennentakken. Voeg vervolgens kerstelementen eraan toe, zoals een kerstboom, kerstballetjes en de kerst gerelateerde teksten. Zorg ervoor dat je ook een persoonlijke kerstwens hebt bedacht, die je in de kaart kunt verwerken. Let op dat een kerstkaart niet altijd rechthoekig hoeft te zijn. Maak je kaart uniek door een andere vorm toe te wijzen, zoals de vorm van een kerstboom of kerstbal. 

Kortom, een kerstkaart sturen is traditie. De traditionele kerstkaarten zijn natuurlijk ontzettend, maar het is nog leuker om een unieke kerstkaart te ontwerpen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button