Tuin

Met deze tips kan jij ook groenten kweken

Groente kweken in een kleine tuin? Jazeker, dat is prima mogelijk. Sterker nog, ook op een balkon kun je prima moestuinieren. Niet zoals in een tuin, maar wel met behulp van bijvoorbeeld moestuinrekken, kweektafels en moestuinbakken. Ook zo kun je groenten en kruiden kweken die je vervolgens gebruikt bij het bereiden van de maaltijd.

Zelfs op een balkon realiseer je eenvoudig je eigen moestuintje

Veel mensen denken dat ze geen groenten en kruiden kunnen kweken als ze alleen de beschikking hebben over een balkon. Die mensen hebben echter buiten bijvoorbeeld een moestuinbak of moestuintafel gerekend. Want met deze producten realiseer je echt overal een moestuin. Er is een oplossing voor elk balkon, dak en terras en kies je voor dergelijke producten, dan kies je voor bakken of rekken die garant staan voor de beste afwatering. Bovendien zijn ze gemakkelijk op te bouwen.

Je kunt prima op verschillende hoogtes gaan werken

Ga voor jezelf na hoe groot je de moestuinbak wilt. Daarbij is het wel van belang dat je genoeg ruimte houdt om er omheen te lopen.  Je kunt met de genoemde producten op verschillende niveaus werken. Dat betekent dat je boven elkaar kunt werken, waardoor je nog meer groenten of kruiden kunt kweken op de kleine ruimte. Natuurlijk speelt de totale oppervlakte van het balkon een rol bij de keuze voor de producten, je kunt natuurlijk heel je balkon vol zetten maar je kunt het ook prima bescheiden houden.

Kies voor stalen moestuinbakken, die zijn corrosie bestendig

Het materiaal dan. In veel gevallen wordt gebruik gemaakt van verzinkt staal. Dan heb je meteen ook een stevige constructie, en hoef jij je geen zorgen te  maken over het eventueel instorten van de bak door de zware grond. Nog een voordeel van staal is dat het corrosie bestendig is. Daardoor blijft de bak in elk geval langer mooi.  Over de grond gesproken, die kan inderdaad zwaar zijn. Het is verstandig om een voedingsrijke grond te nemen. Bovendien wil je uiteraard grond waarmee je gemakkelijk kunt werken. Zorg dat de de grond egaliseert voor je echt gaat kweken.

De afwatering dient altijd goed in orde te zijn

Zorg dat de afwatering in orde is. Overtollig regenwater moet goed en op tijd afgevoerd kunnen worden. Heb je met genoemde zaken terdege rekening gehouden? Dan is groenten kweken echt overal en altijd mogelijk, hoe klein je tuin ook is en zelfs als je helemaal niet over een tuin beschikt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button