Tuin

Een zwembad kopen: ingebouwd of bovengronds?

Droom je van een zwembad in de achtertuin, maar weet je niet welk type zwembad het beste is? Als je twijfelt tussen een ingegraven zwembad en een bovengronds zwembad, zou deze blog moeten helpen. We duiken in de wereld van zwembaden en helpen je erachter te komen welk type aan je behoeften voldoet.

Waarom een ingebouwd zwembad kopen?

Voor veel huiseigenaren is een ingebouwd zwembad kopen de gouden standaard voor geluk in de tuin. De visuele aantrekkingskracht kan gewoonweg verbluffend zijn. Veel mensen dromen van een prachtig toevluchtsoord in de achtertuin en dan is een ingebouwd zwembad vaak de topattractie om je tuin nog mooier te maken. Dit type zwembaden komt er in alle vormen en met verschillende afwerkmogelijkheden. Zo kan je een glijbaan of waterval toevoegen je zwembad nog tropischer te doen lijken.

Waarom een bovengronds zwembad kopen?

Bovengrondse zwembaden zitten meestal volledig boven de grond, hoewel sommige modellen gedeeltelijk in de grond kunnen zitten. De bovengrondse plaatsing maakt het installatieproces eenvoudig. Je hoeft alleen maar je ruimte voor te bereiden en aan de slag te gaan met het opzetten van het zwembad. Omdat aanpassingsopties meestal komen nadat het zwembad is opgezet, in de vorm van terrasplanken en landschapsarchitectuur, heb je niet veel tijd nodig om je van aankoop tot plons te brengen. Een opzetzwembad kopen vinden we dan weer een betere optie dan gewoon een opblaasbare variant omdat de kwaliteit van deze laatste vaak niet hoog is. Het voordeel van een opzetzwembad is dan ook weer dat het makkelijk af te breken is voor de wintermaanden waar je deze toch niet zal gebruiken.

Conclusie

Het juiste zwembad voor je gezin hangt af van persoonlijke voorkeur, bepaald door factoren als landschap, budget en gewenst recreatief gebruik. Als je een verfrissing in de achtertuin wilt met een beperkt budget, in combinatie met de flexibiliteit om het uitzicht van je tuin in een opwelling te veranderen, is een bovengronds zwembad misschien de beste optie. Als je een indrukwekkende oase in de achtertuin wilt creëren met luxe functies en voldoende ruimte, neem dan contact op met een aannemer en ontvang een offerte voor je droomzwembad.

Gerelateerde artikelen

Back to top button