Slapen

Waarom een boxspring perfect past in je slaapkamer

Tegenwoordig is het steeds populairder om een boxspring in je slaapkamer te hebben. Waarom dit is? Een boxspring is een zeer goede manier om een optimale nachtrust te krijgen. Daarnaast zijn de bedden stijlvol en elegant. Een boxspring kenmerkt zich door zijn uiterlijk en slaapcomfort. Hij is opgebouwd als een houten doos met verschillende metalen veren erin. Hier wordt vervolgens het matras opgelegd. Er zijn erg veel varianten van de boxspring te maken. De beste boxspring kun je dus helemaal zelf samenstellen!

Het uiterlijk van een boxspring

We hebben het al een klein beetje verteld, maar een boxspring heeft een zeer luxe uitstraling. Het doet veel mensen denken aan een hotelbed. Het uiterlijk wordt gekenmerkt door de hoogte en verschillende lagen van het bed. Daarnaast kun je het bed van Boxspring Xpert ook zelf stylen. Er zijn namelijk verschillende groottes en kleurcombinaties mogelijk. Heeft je slaapkamer interieur bijvoorbeeld veel zwart, wit of grijs? Dan kun je er voor kiezen om het bed ook in deze kleuren te nemen.

De beste boxspring voor je slaapkamer

Een boxspring in je slaapkamer is meer dan enkel het bed. Je kunt er namelijk ook een elektrische variant van bemachtigen. Dit zorgt ervoor dat je het matras met elektrische besturing kunt laten staan in verschillende standen. Wil je bijvoorbeeld graag tv kijken of lees je vaak voor het slapen gaan nog een boek? Dan kun je de kant van je kussen schuin omhoog laten staan. Hierdoor zit je enorm comfortabel en hoef je niet steeds je hoofd omhoog te houden om even tv te kijken. Daarnaast kun je ook hetzelfde in laten bouwen aan de voeten kant. Hierdoor kun je ook nog eens je voeten lekker omhoog laten liggen.

Ga voor een optimaal slaapcomfort

Zoals we al een beetje hebben laten weten, zorgt een boxspring voor een optimaal slaapcomfort. Dit heeft voornamelijk te maken met de opbouw van de boxspring. Doordat er aan de onderkant van het frame veren zijn geplaatst, beweegt het hele bed mee met je als je omdraait. Bij de meeste standaard bedden is dit niet het geval. Hier zorgt enkel het matras voor de vering. Doordat dit bij een boxspring dubbel is, is ook het slaapcomfort vele malen beter. Heb je de keuze gemaakt voor een boxspring? Dan heb je de juiste gemaakt! Het bed gaat namelijk gemakkelijk 25 jaar lang mee. 

Zoek de perfecte combinatie

Een bed kun je natuurlijk zo leuk maken als je zelf wilt. Je kunt een boxspring perfect combineren met verschillende accessoires, zoals bijvoorbeeld een leuke sprei. Daarnaast kun je natuurlijk ook een leuk nachtkastje toevoegen om je bed perfect in het interieur te laten passen. Weet jij al welke accessoires je bij je boxspring gaat nemen?

Gerelateerde artikelen

Back to top button