Slapen

Hoe creëer je een rustige maar stijlvolle slaapkamer?

Een slaapkamer inrichten wordt vaak pas als laatst gedaan als het overige huis klaar is. S’nachts als je slaapt is het de tijd om goed op te laden, een goede nachtrust is dan ook geen overbodige luxe en zelfs essentieel voor je fysieke en mentale gezondheid. In dit artikel vind je wat tips hoe je een stijlvolle maar rustige slaapkamer kan creëren.

Zorg voor handige opbergruimtes

Door gebruik te maken van handige opbergruimtes in je slaapkamer heb je nergens meer losse spullen liggen. Het makkelijkst is om opbergruimtes te creeren in je kast of onder je bed.

Kies een bed die bij je past

Het belangrijkste onderdeel voor een goede nachtrust is een goed bed, maar wat een goed bed is dat is voor iedereen anders. Slaap je beter op een hard of zacht matras, op basis van wat jij fijn vindt kies je een bed uit. Het is belangrijk om rekening te houden met je eigen lichaam bij het aanschaffen van een bed.

Voeg wat groen toe

Wist je dat planten goed zijn voor je gezondheid? Ze verhogen namelijk de luchtvochtigheid en zuiveren de lucht. Ze zijn niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook je mentale gezondheid. Planten ogen namelijk rustgevend.

Raamdecoratie

Raamdecoratie speelt ook een grote rol in de uitstraling van de slaapkamer. Hoe drukker de raamdecoratie hoe minder rustig het oogt, zorg daarom voor raamdecoratie in een kleur en niet al te donker. Bij Veneta.com kan je diverse soorten raamdecoratie vinden en op basis van jouw stijl en voorkeuren kan je de juiste uitkiezen.

Verlichting

Om ervoor te zorgen dat je rustig en ontspannen kan slapen, moet je in je slaapkamer niet te veel verlichting hebben. Het is aan te raden om eerder te gaan voor verschillende kleine lampen om het goed te verdelen, dan een felle lamp die centraal hangt. Verkeerde verlichting kan ervoor zorgen dat je moeilijk in slaap valt, maar ook minder goed doorslaapt.

Muur tinten

Zorg ervoor dat de omgeving rustig blijft oogen door niet al te felle of donkere kleuren op de muren te doen. Voor de muren in de slaapkamer kan je het best een neutrale tint uitzoeken, zoals aardetinten. Juist doordat de muren van een neutrale kleur zijn voorzien kan je de rest van de kamer wel aankleden met wat fellere kleuren en door middel van accessoires.

Accessoires

De slaapkamer moet rust uitstralen en daarom mag je er ook niet te veel aan decoratie neerzetten of ophangen. Je slaapkamer hoeft niet gelijk saai te zijn als je niet overal wat hebt liggen, het is juist zo dat je slaapkamer rommelig eruit ziet als er te veel accessoires zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button