Interieur

Welke bank past in jouw interieur?

Welke bank past in jouw int

Ben jij toe aan een nieuw bankstel, maar weet je niet voor welk model, welke kleur of welk materiaal bankstel je moet kiezen? In dit artikel lees je hoe je de juiste bank kiest voor in jouw interieur.

1. Model

Er zijn verschillende modellen bankstellen. De meest gangbare modellen zijn de tweezitsbank, de driezitsbank, de loveseat, de hoekbank en de slaapbank.

De slaapbank

De slaapbank is de ideale kandidaat voor een kleine(re) woning. Een slaapbank is uitermate geschikt als je naast een comfortabele zitplek, ook plek wilt hebben voor logees.

De twee, drie- of meerzitsbank

Houd je ervan om de indeling van je woonkamer regelmatig te veranderen? Dan kun je het beste kiezen voor één of een combinatie van meerdere losse bankstellen, bijvoorbeeld een loveseat in combinatie met een tweezitsbank. Heb je een ruime woonkamer of een groot gezin? Dan bestaan er ook vier- of zelfs vijfzitsbanken.

De hoekbank

Wil je een knusse, maar niet al te robuuste zithoek creëren? Dan is een hoekbank het bankstel voor in jouw interieur. Een hoekbank is goed te plaatsen in de hoek van jouw woonkamer, bijvoorbeeld gedeeltelijk voor het raam. Ook kan een hoekbank ideaal zijn wanneer je een erg ruime of langgerekte woonkamer hebt en je deze wilt doorbreken.

2. Kleur

Je kunt je bank tegenwoordig in elke gewenste kleur krijgen. Wat voor kleur bij jou past, is natuurlijk grotendeels afhankelijk van je eigen smaak. Bedenk wel dat je een bankstel vaak voor meerdere jaren koopt. Kies dus een kleur waarvan je zeker weet dat je deze ook over 5 jaar nog mooi vindt. Heb je kleine kinderen in huis? Dan is een licht bankstel af te raden.

3. Materiaal

Welk materiaal bij jou past, is eveneens afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en gezinssamenstelling. Heb je kleine kinderen of een huisdier, dan is het handig te kiezen voor een vlekvrij materiaal. Je zou in dat geval kunnen kiezen voor een lederen bankstel, maar tegenwoordig bestaan er ook speciaal behandelde, zachtere stoffen. Zo houd je je bankstel vlekvrij, maar wel aangenaam om op te zitten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button