Klussen

Het belang van een gecertificeerde slotenmaker

Ben je op zoek naar een slotenmaker? Heb je jezelf buitengesloten, een inbraak meegemaakt of zijn je sloten gewoon aan vervanging toe? Dan is een gecertificeerde slotenmaker van belang. Het beveiligen van je woning is namelijk een zeer serieuze taak. Een slotenmaker zorgt er daarom voor dat de sloten op je woning zo goed mogelijk zijn. Uiteraard horen hier de juiste certificaten bij. Maar waarom is dit nu zo belangrijk? En hoe herkent u een gecertificeerde slotenmaker precies? Wij leggen het je in dit blogbericht graag uit!

Hoe herken je een gecertificeerde slotenmaker?

Helaas is het in sommige gevallen moeilijk te onderscheiden of een slotenmaker daadwerkelijk beschikt over de juiste certificaten. Gelukkig weten wij precies hoe je dit moet onderzoeken, om er achter te komen of de slotenmaker daadwerkelijk een specialist is. Je kunt altijd beginnen met het bekijken van de website. Kijk hier goed naar de verschillende activiteiten die ze beloven. Vervolgens ga je op zoek naar een KVK nummer. Deze kun je namelijk gemakkelijk opzoeken in het register, om te kijken of het bedrijf ook goed is ingeschreven. Vervolgens kun je ook een blik werpen op de recencies. Als er meerdere mensen zijn die goede ervaringen hebben met het bedrijf, is dit een goede indicatie. Tot slot vraag je altijd bij het inschakelen van de slotenmaker op voorhand wat de prijzen zijn. Als je dit doet kom je namelijk niet voor verrassingen te staan.

Een PKVW-keurmerk voor een slotenmaker uit Groningen

Een slotenmaker zorgt voor de beveiliging van je woning door het plaatsen van sloten. Hiervoor zijn enorm veel verschillende mogelijkheden, zoals cilindersloten, inbraakbeveiligingen en eventuele bijzetsloten. Je kunt een gecertificeerde slotenmaker uit Groningen herkennen aan het PKVM-keurmerk. Dit staat voor Politie Keurmerk Veilig Wonen. Het keurmerk ziet er op toe dat de aangesloten bedrijven garant staan voor een goede kwaliteit. Hierin wordt meegenomen dat het hang-en sluitwerk voorzien is van de juiste certificaten. Deze zijn te herkennen aan het SKG of V logo. Hiervoor kun je aan de slotenmaker vragen of ze aangesloten zijn. Dit kun je vervolgens ook onderzoeken door middel van de erkenning dat beheerd wordt door Kiwa NCP.  Op de website kun je gemakkelijk zoeken naar het slotenmaker bedrijf dat je wilt inschakelen. Hierdoor vind je een betrouwbare slotenmaker in Groningen!

Waarom is dit zo belangrijk?

Het belang van een goede beveiliging voor je huis hoeven we natuurlijk niet uitgebreid te bespreken. Je wilt natuurlijk vreemde buiten de deur houden, zeker als je zelf niet thuis bent. Wanneer je een slotenmaker in Groningen inschakelt die niet over de juiste certificaten beschikt, wordt de beveiliging van je huis minder goed. Er wordt ofwel hang- en sluitwerk van een slechte kwaliteit geplaatst, of het wordt niet op een goede manier geplaatst. Een gecertificeerde slotenmaker zorgt altijd voor de juiste kwaliteit. Daarnaast ben je er ook van verzekerd dat het hang- en sluitwerk op de juiste manier wordt geplaatst. Tot slot is natuurlijk ook de prijs die je betaald voor de slotenmaker de juiste. 

Wanneer schakel je een gecertificeerde slotenmaker in?

Er zijn enorm veel verschillende momenten waarop je een gecertificeerde slotenmaker uit Groningen kunt inschakelen. Is er bijvoorbeeld ingebroken in je woning? Dan moeten de sloten vervangen worden om ervoor te zorgen dat het niet nogmaals gebeurd. De gecertificeerde slotenmaker kan je daarnaast ook nog aanvullende adviezen geven om je woning te beveiligen. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van bijzetsloten of een kerntrekbeveiliging. Daarnaast kan het ook voorkomen dat je sloten aan vervanging toe zijn. In dit geval kun je gemakkelijk een afspraak maken met de gecertificeerde slotenmaker uit Groningen. In veel gevallen zijn de sloten binnen no-time vervangen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button