Overig

Op een slimme manier je huis beveiligen

Het is belangrijk dat je huis je veilige haven is, dat jij je er veilig voelt, maar ook dat je het met een veilig gevoel kan achterlaten. Daarom worden huizen steeds vaker en beter beveiligt, niet alleen de dure villa’s, maar ook de simpele eengezinswoningen of kleine appartement. Wij voelen ons veiliger als ons huis goed beveiligd wordt en al helemaal als wij dat kunnen inzien. Er wordt daarom steeds meer gebruik gemaakt van slimme apparatuur, omdat jij het kan inzien, maar ook omdat het later terug te zien is.

Smart home

De term Smart home komt steeds vaker voorbij, maar weten wij eigenlijk wat het precies is? Een Smart home is een huis die gebruik maakt van slimme apparatuur, zoals camera’s, lichtpunten of raamdecoraties. Al deze apparatuur zijn te bedienen via een app of afstandsbediening en sommige zijn zelfs vooraf voor geprogrammeerd. Vroeger was het huisautomatiseringssysteem alleen toegankelijk voor de eigenaren van dure en grote woningen, zoals een villa. Nu in deze tijd is het toegankelijk geworden voor iedereen, hierdoor zijn er ook steeds meer mensen die kiezen voor een Smart home systeem. Het voordeel van een Smart home systeem is dat jij de controle over je huis hebt, je kan alles naar wens voorprogrammeren en hoeft er alleen naar om te kijken als er iets veranderd moet worden. Zo kan je ervoor zorgen dat elke ochtend je gordijnen opengaan op het tijdstip dat jij wil, maar ook dat je verwarming aan gaat en je huis op temperatuur is bij thuiskomst vanuit je werk.

IP-camera’s

Camera’s worden al jaren geïnstalleerd ter beveiliging van het huis, maar waar wij vroeger camera’s hadden met geheugenkaart erin waar al het beeldmateriaal werd opgeslagen, hebben wij nu camera’s die direct zijn aangesloten op het internet. De zogenoemde IP-camera’s werken via de wifi en zijn toegankelijk vanaf waar jij je bevindt. Hierdoor kan je zelfs checken wat er bij je thuis gebeurt terwijl jij op dat moment aan de andere kant van de wereld zit. De IP-camera is verkrijgbaar voor alleen buiten met of zonder alarmsysteem, maar zijn ook verkrijgbaar voor alleen binnenhuis, tevens met of zonder alarmsysteem. De IP-camera’s worden vooral ingezet voor het beveiligen van je huis als je aan het werk bent of op vakantie gaat, zodat je zeker weet dat alles er nog is bij thuiskomst. Tevens kan je het indoor camerasysteem ook gebruiken voor als je kinderen alleen thuis zijn, zodat je even kan checken of wel alles goed met ze gaat.

Gerelateerde artikelen

Back to top button