InterieurOverig

Voor iedere ruimte geschikte raamdecoratie

Niet alleen is het belangrijk wat je in de slaapkamer voor het raam hebt hangen, maar ook wat je hebt hangen voor de ramen in de rest van het huis. Gordijnen hebben zeker ook qua decoratie een functie, maar hun daadwerkelijke functie is vele malen belangrijker. Niet iedere ruimte in huis heeft dezelfde wensen als het op gordijnen neerkomt. In de slaapkamers is het belangrijk dat de gordijnen ervoor zorgen dat het koel en donker is. Daarentegen in de woonkamer wil je juist je meubels beschermen van te veel zonlicht of de zon weren om tv te kunnen kijken. Tot slot kunnen gordijnen ook de temperatuur in huis reguleren.

Raamdecoratie op maat

Als je een gordijn op het oog hebt voor een bepaalde ruimte in het huis, is het belangrijkste dat je de juiste maten kiest. Aan de hand van de keuze van het gordijn en de afmetingen van het raam of glazen deur kan je de juiste raamdecoratie op maat kiezen. Bij een gordijn is het belangrijk dat die in het raam past, zodat die nauw aansluit en geen licht doorlaat. De meest gangbare gordijnen voor in de slaapkamers en die op maat worden gemaakt zijn vouwgordijnen, rolgordijnen en plissé gordijnen. De gordijnen zijn verkrijgbaar van lichtdoorlatend tot aan verduisterend. Plissé gordijnen die worden uitgevouwen en hebben wat weg van een accordeon, vouwgordijnen hangen half over elkaar en rolgordijnen die trek je uit als een geheel.

Raambekleding

Raambekleding kan een ruimte maken of breken. Het heeft niet alleen een functie zoals het licht buiten sluiten of de temperatuur regelen, maar ook als decoratie. Het is daarom enorm belangrijk om te kijken naar de ruimte, de sfeer en de kleuren voordat je gaat kijken naar passende raambekleding. Niet alle raambekleding is geschikt voor alle ruimtes. De verschillende soorten raambekleding waar je tussen kan kiezen zijn vouwgordijnen, rolgordijnen, plissé gordijnen en gordijnrails. Als je op zoek bent naar raambekleding voor de badkamer kan je het best gaan voor plissé of rolgordijnen. Terwijl als je op zoek bent naar raambekleding voor een deur je het beste kan gaan voor een normaal gordijn of rolgordijn en die hoog genoeg bevestigen, zodat het niet belemmerd met het open en dichtgaan van de deur. De raambekleding die de meeste mensen het moeilijkst vinden is die in de woonkamer hangen. Dit komt omdat wij over het algemeen de meeste tijd doorbrengen in de woonkamer. Hier is het aan te raden te kijken naar wat voor soort raambekleding decoratief mooi staat, maar ook qua daglicht en of zonwering nodig is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button