Klussen

Houten vloer isoleren van bovenaf

Het isoleren van de vloer verlost je niet alleen van een koude vloer en koude voeten, je bespaart ook nog eens heel behoorlijk op je energierekening. Door vloerisolatie namelijk, hoef je minder te stoken en daarom zal de energierekening behoorlijk naar beneden gaan. En dus is de conclusie gerechtvaardigd dat de investering in vloerisolatie zichzelf terug gaat verdienen door de lagere energienota.

Een warmere vloer en een lagere energienota

Houten vloer isolatie van bovenaf is mogelijk als je een houten vloer hebt en opnieuw voor een houten vloer kiest. Je kunt dan kiezen voor bijvoorbeeld massief geperste steenwol over de oude houten vloer, zoals je ook gebruik kunt maken van EPS en piepschuim. Door van bovenaf te isoleren maak je de vloer zwevend. Dat betekent dat je ruimte bespaart en amper ruimteverlies krijgt. Dat voorkomt weer contact met de ruimtes onder de vloer en levert dus een warmere vloer op en een lagere energienota.

Veel warmte gaat verloren naar de kruipruimteboden en de funderingsmuren

Het is een gegeven dat veel van de vloerwarmte verloren gaat door uitstraling naar de kruipruimtebodem en de funderingsmuren. Over hoe je de vloeren kunt isoleren kun je tegenwoordig overigens heel interessante video’s bekijken, zodat je beter begrijpt hoe isolatie in zijn werk gaat. Er zijn meer mogelijkheden voor vloerisolatie en het ventileren van de kruipruimte. Nieuw is de thermosfles methode, waarbij gebruik gemaakt wordt van thermokussens. Deze kussens werken beter dan de dikste pakken wol of purschuim.  Door de thermosfles methode worden de vloeren veel sneller warm en houden ze die warmte ook veel langer vast ook. Je voeten zullen je zeer erkentelijk zijn.

Vochtige kruipruimte door een gebrek aan ventilatie

De kruipruimte kan aangepakt worden door het aanbrengen van een stevige folie op de bodem. Dit in combinatie met het gebruik van de thermokussens en er is sprake van een uitstekende isolatie en een warme vloer. Bovendien voorkom je zo de kans op schimmels en huisstofmijt. De vloer is nu simpelweg warmer dan de lucht er boven. Dan nog over kruipruimte ventilatie, ook al erg belangrijk. De meeste kruipruimtes zijn vochtig vanwege een gebrek aan ventilatie. Vocht wordt niet goed afgevoerd en dat levert onder meer nare luchtjes op. Bovendien kan radon zich op deze manier gemakkelijk in de kruipruimte ophopen. Behalve vloerisolatie is de ventilatie van de kruipruimte dus ook belangrijk. Neem dit mee als je een offerte aanvraagt. Ben je ineens klaar.

Gerelateerde artikelen

Back to top button