Klussen

Hoe plaats je een hekwerk met poort?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een hekwerk met poort. Wil je aan gezinsuitbreiding beginnen of ben je van plan om een viervoeter aan te kopen? Dan moet de tuin natuurlijk afgesloten en veilig zijn voor het kind of dier. Een hekwerk met poort biedt dan de ideale oplossing. Alles is veilig afgesloten, maar je kan nog steeds langs je tuin naar de voorkant van het huis. Maar een hekwerk met poort plaatsen, is dat wel zo eenvoudig?

Verschil tussen hekwerk en een poort

Om je tuin veilig af te maken zijn er verschillende opties. Het kan moeilijk zijn om de juiste omheining te vinden en dan is het goed om te weten wat het verschil is tussen bepaalde soorten. Je kan kiezen voor een vaste omheining zonder enige doorgang. Wanneer je hiervoor kiest, dan noemt dat hekwerk. Wil je echter toch nog een in- en uitgang hebben naar en van de tuin, dan kies je voor een hekwerk waar een poort in verwerkt wordt. Beide opties zijn mogelijk, aan jou om de keuze te maken.

Soorten poorten

Heb je de keuze gemaakt en wordt het een hekwerk met poort, dan kan je kiezen uit verschillende soorten poorten. Zo zijn er looppoorten, dubbele poorten, tuinpoorten en inrijpoorten waaruit jij kan kiezen. Alle poorten zijn in verschillende hoogtes en breedtes te verkrijgen en ze zijn ook perfect te verwerken met andere soorten hekwerk. De poorten worden behandeld tegen roest en zijn te verkrijgen in een kleur naar keuze. Heb je twijfels over welk soort poort je moet kiezen? Vraag dan gerust vrijblijvend en gratis advies!

Inrijpoort, dubbele functionaliteit

Zeer veel mensen kiezen tegenwoordig steeds meer voor een inrijpoort. Dit dankzij de dubbele functie die zo’n poort heeft. Niet alleen wordt de tuin veilig afgesloten, maar je kan ook nog eens met een voertuig de tuin binnenrijden door de poort. Kies je voor een inlooppoort, dan kan je hier niet met een voertuig door. Vooral voor woningen met een grote tuin of erf is dit erg aangeraden. Een inrijpoort geeft niet alleen een veilig gevoel, het is ook gewoon erg praktisch.

Zelf installeren of laten doen

Bij het aankopen van een poort, heb je twee mogelijkheden wat betreft de installatie. Je kan ervoor kiezen om dit te laten doen, maar het is ook perfect mogelijk om een poort zelf te installeren. Zelfs de plaatsing van een dubbele poort is mogelijk om zelf te doen. De sloten worden gemonteerd en alle gaten worden voorgeboord, zodat de installatie van de poort voor jou een fluitje van een cent wordt. Het is aangeraden om genoeg beton bij de palen te doen, zo weet je zeker dat de poort recht zal staan en ook zeer stevig is. Het leuke aan het bestellen van een poort, is dat je geen rekening hoeft te houden met de opening van de poort. Naar links of rechts openen? Je hoeft hier bij het bestellen geen rekening mee te houden. Alle poorten zijn zo te monteren dat ze langs beide kanten open kunnen. Geen redenen meer om dus nog te twijfelen over de aankoop van een hekwerk met poort!

Gerelateerde artikelen

Back to top button