Slapen

Tips tegen snurken

Inhoudsopgave
  • Snurken kan gezondheidsrisico's veroorzaken
  • Slaap vooral niet op de rug
  • Train je mond- en halsspieren

Alsof er een regenwoud omgezaagd wordt. Je treft het zeker niet als je partner snurkt. Door het lawaai dat je partner zo produceert, doe je soms geen oog dicht. Onderzocht is dat van de vijf mannen er een snurkt. Bij de vrouwen is dat een op tien. Verder geldt dat hoe ouder je bent, hoe harder je snurkt. Wij van huistools.nl hebben geen last van snurkende partners. Gelukkig niet. We praten je wel bij wat je tegen snurken kunt doen, want daar hebben we wel verstand van.

Vernauwing van de luchtwegen of een neusverstopping

Snurken kan veroorzaakt worden door een vernauwing van de luchtwegen, een neusverstopping terwijl ook overgewicht een oorzaak kan zijn. Ben je oververmoeid, dan is de kans op snurken ook groter. Snurken is in elk geval niet gezond en kan vervelende consequenties hebben. Er zijn manieren om snurken tegen te gaan. Als je niet wilt snurken, slaap dan niet op je rug maar op je zij. Lig je op de rug, dan zakken de zachte delen van het gehemelte en gaat je tong naar achteren. Daardoor kan de luchtweg vernauwen. Ook als je op de buik slaapt, snurk je vaak niet. Een andere tip is vooral gezond te leven. Zorg dat je niet te zwaar wordt, beperk alcohol en rook niet. Ben je allergisch of ben je verkouden? Gebruik dan een neusspray.

Het trainen van de mond- en halsspieren

Wat ook helpt tegen snurken is het trainen van de mond- en halsspieren. Dit kan door bijvoorbeeld te gaan zingen of een blaasinstrument te gaan bespelen. Zo kun je op geheel natuurlijke wijze snurken tegengaan. Om snurken tegen te gaan kun je ook een beroep doen op speciale hulpmiddelen. Dit kunnen bijvoorbeeld neuspleisters zijn of keelsprays. Bij de drogist en apotheek vind je meer hulpmiddelen die helpen om het probleem snurken tegen te gaan.

Een goed hoofdkussen helpt om snurken tegen te gaan

Wat onmisbaar is om snurken tegen te gaan is een goed hoofdkussen. Daardoor ontspannen de nek- en schouderspieren en verbetert de ademhaling. Snurkers hebben vooral baat bij een wat hoger kussen. En zo zijn er voldoende manieren om snurken tegen te gaan. Maar daar zal je partner je ongetwijfeld al op gewezen hebben.

Gerelateerde artikelen

Back to top button