Schoonmaken

Trend: De steelstofzuiger

Inhoudsopgave
  • Steelstofzuiger ideaal voor erbij of voor kleine woningen
  • De motor en het stofreservoir bevinden zich in de steel
  • Alle bekende merken leveren een steelstofzuiger

Je komt ze vaker en vaker tegen, de steelstofzuigers. Steeds meer mensen nemen een dergelijke stofzuiger als tweede stofzuiger voor erbij dus. Mensen die in een klein huis wonen hebben aan alleen een steelstofzuiger wel al genoeg. De steelstofzuiger is dan ook compact en handig. Wij van huistools.nl kunnen niet meer zonder een steelstofzuiger. We hebben er een voor de eerste verdieping én een voor op zolder. Hoeven we nooit met een stofzuiger de trap op.

Niet met een snoer te maken

Steelstofzuigers werken op een accu en omdat je niet met snoeren te maken hebt, geniet je met een steelstofzuiger optimale bewegingsvrijheid. Opvallend; bij een dergelijke stofzuiger bevinden zowel de motor als het stofreservoir zich in de steel. Daardoor wordt de stofzuiger wel eens als wat zwaar ervaren. Alle toonaangevende merken bieden een steelstofzuiger tegenwoordig, of het nou gaat om Dyson, Electrolux, Bosch of Philips. Wat ook handig is aan de steelstofzuiger is dat je ‘m gewoon met één hand kunt bedienen. Voor kleine huishoudens is het een perfecte stofzuiger. Je bergt hem bovendien gemakkelijk op.

Beperkte gebruikstijd van de accu

Nadelen? Die zijn er zoals dat geldt voor elk apparaat ook nu. Het wat zwaar aanvoelen is er een goed voorbeeld van, zoals het stofreservoir ook aan de kleine kant is. Daardoor moet je het reservoir regelmatig legen. Ook de beperkte gebruikstijd wordt als een nadeel beschouwd. Voor deze stofzuiger geldt dat hoe hoger het voltage van de accu is, hoe duurder het apparaat is. Doorgaans wordt gebruik gemaakt van een lithium-ion-accu. Deze accu’s hebben geen geheugenverlies en verliezen daardoor amper aan capaciteit. Ook de zuigkracht is steeds constant. De accu’s zelf hebben een zeer lange levensduur.

Ideaal voor erbij en voor de kleinere woning

Veel van de steelstofzuigers hebben een afneembare kruimelzuiger, een kruimeldief zo je wilt. De verschillende steelstofzuigers onderscheiden zich onder meer door het al dan niet aanwezig zijn van een zuigkrachtregeling en met de meegeleverde hulpstukken. In dat kaatste geval moet je denken aan speciale borstels bijvoorbeeld. Steeds meer mensen ervaren het voordeel van snoerloos stofzuigen met de steelstofzuiger. Het is een ideale stofzuiger voor erbij, of voor de kleinere woning.

Gerelateerde artikelen

Back to top button