Slapen

Matrastoppers: wat zijn het en welke zijn goed?

Een matrastopper is een dun ‘dekmatras’ dat je bovenop je matras legt. Een matrastopper biedt daarom extra comfort en ondersteuning en zorgt ervoor dat je beter slaapt. In dit artikel belichten we een aantal verschillende soorten matrastoppers en hun voor- en nadelen. Zo kies jij geheid de beste matrastopper uit!

Biologisch en duurzaam

Wil je een matrastopper die lang meegaat, goed voor het milieu is én hypoallergeen is? Ga dan voor een latex matrastopper! Wanneer je kiest voor een natuurlatex topdekmatras, kies je voor materiaal dat op een ecologisch verantwoorde manier wordt gemaakt en 100 procent biologisch is; er worden geen enkele chemische stoffen aan de topper toegevoegd. Natuurlatex is niet alleen milieubewust, maar ook zeer duurzaam; het gaat jarenlang mee. Een andere optie is een Talalay latex matrastopper. Ook deze zijn hypoallergeen en hebben een zeer lange levensduur. Let wel op: ben je allergisch voor latex, ga dan voor een bio matrastopper van natuurlatex.

Koudschuim of traagschuim

Dé matrastopper voor mensen die ‘s nachts veel zweten is de topper van koudschuim. Koudschuim ademt en ventileert heel goed en blijft bovendien de hele nacht op een aangename temperatuur. Daarnaast behoudt een matrastopper van koudschuim haar vorm en is het ook een goede keus voor mensen met allergieën en een gevoeligheid voor stof.

Een tegenhanger van koudschuim is het topdekmatras van traagschuim. Beiden zijn van optimale kwaliteit, maar een matrastopper van traagschuim reageert op lichaamswarmte. Hoe warmer, hoe zachter het natuurlatex matras wordt. Traagschuim is daarom drukverlagend en helpt een betere nachtrust te creëren voor mensen met lichamelijke klachten.

Polyether toppers

Een oude bekende is de topper van polyether. Deze staan minder goed bekend in het land der topdekmatrassen. Het is echter een goedkopere optie en ze zijn geschikt voor verstelbare bodems. Polyether toppers voelen lekker warm aan, wat prettig is voor mensen die het ‘s nachts vaak koud hebben. Een nadeel daarvan is, dat polyether toppers minder goed ventileren dan andere materiaalsoorten. Deze toppers zijn ook minder duurzaam; je kunt ze het beste gebruiken voor sporadisch gebruik, zoals voor een logeerbed.

Gerelateerde artikelen

Back to top button