Klussen

Multiplex op maat

Steeds meer mensen slaan zelf aan het klussen. Een kapstok, een kast, een eettafel, een loungeset voor in de tuin. Het geeft veel voldoening als je zelf je eigen spullen maakt. Voel je al bezwaren opkomen, zoals: ‘ik heb geen eigen zaagmachine’ of ‘ik maak vaak fouten als ik planken op maat moet zagen’? Of weet je niet precies welke houtsoort je het beste kan kiezen voor een klus? Deze bezwaren kunnen tegenwoordig geen probleem meer zijn, aangezien je al je multiplex op maat kan laten zagen. Ook staat bij elke multiplexsoort vermeld voor welke toepassingen de houtfineerlagen het meest geschikt zijn en of het type hout bestand is tegen vocht.

De juiste soort multiplex kiezen

Veel bedrijven die plaatmaterialen leveren bieden de keuze uit vier soorten multiplex, dat bestaat uit diverse houtfineerlagen. Net als massief hout hebben de platen van berkenhout, beukenhout, populierenhout en okoumé een natuurlijke look. Het materiaal is sterk en makkelijk te bewerken. Zoek je een plaat met een warme, zachte uitstraling, dan is multiplex van populier een goede keuze. Een berken plaat, die wat harder is, geeft een rustige, neutrale uitstraling. Ga je het hout gebruiken voor een toepassing buiten, dan is watervast okouméhout de beste keuze.

Standaardafmetingen en op maat gezaagde platen

De standaarddiktes waar je uit kan kiezen bij multiplex zijn 6, 8, 9, 12 en 18 mm. Tegenwoordig kan je bij veel groothandels je multiplex op maat bestellen en zelf aangeven welke dikte, lengte en breedte je nodig hebt. Je ziet als je je keuze maakt tijdens het bestelproces vanzelf de prijs verschijnen die past bij de multiplex platen van je keuze. Standaardafmetingen ontvang je uiteraard sneller dan op maat gezaagde planken. Maar ook op maat zagen kan meestal snel gebeuren, zodat je je project snel kan afronden.

Nauwkeurige maatvoering en nette verpakking

Groothandels in triplex, multiplex en kunststof platen ontvangen op een dag talloze bestellingen. Als je multiplex platen op maat hebt besteld, dan wil je uiteraard dat je aankoop tot op de millimeter nauwkeurig is. Een van de bedrijven waarbij je hier zeker van op aan kan, is Greenbasic uit Bennekom. Je kan bij deze onderneming alle soorten multiplex op maat bestellen. Je aankoop wordt vervolgens ingepakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze jongeren met autisme hebben bij Greenbasic een fijne leerwerkplek, waar ze worden klaargestoomd voor een goede toekomst.

Gerelateerde artikelen

Back to top button