Overig

Kun je door het verduurzamen van je huis energie besparen?

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: ja, je kunt thuis energie besparen als je huis goed geïsoleerd is. Het is dus zeker aan te raden om je huis te verduurzamen. Je hoeft hiervoor echt niet meteen je hele huis te verbouwen, je kunt ook op simpele en goedkopere manieren jouw woning verduurzamen. Ondanks de kleine aanpassingen, kan het resultaat verbluffend zijn. Qua kosten hoef je er ook geen breuk aan te vallen, want de investering voor deze kleine aanpassingen valt reuze mee. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan gauw verder!

Zelf energie opwekken met zonnepanelen

Als jij zonnepanelen laat plaatsen op jouw dak, kun je profiteren van goedkope energie. Je levert namelijk elke dag stroom terug, dit heet salderen. Het bedrag dat jij na een maand hebt terug geleverd, wordt van jouw maandelijkse tarief afgetrokken. Op die manier hoef je minder te betalen aan jouw energiemaatschappij en is je rekening dus een stuk goedkoper. Eerlijk toegegeven: zonnepanelen zijn wel een flinke investering, maar je profiteert hier maandelijks van. Op de bank krijg je amper rente voor je geld, dan kun je je geld beter op een goede manier inzetten zodat je maandelijkse kosten dalen. Let er wel op dat je maar tot een bepaald bedrag mag terug leveren. Het is dus slim om een bedrijf in te schakelen die kan uitrekenen hoeveel panelen jij nodig hebt op basis van jouw verbruik.

Zonder verbouwing tóch je huis verduurzamen

Je kunt zonder verbouwing je huis verduurzamen en dat is goed nieuws! Want een slecht geïsoleerd huis zorgt voor een torenhoge energierekening! Vooral als je een woning hebt met enkel glas, kun je rekenen op een hoge rekening. Dit is gelukkig heel makkelijk en goedkoop op te lossen met raamfolie. Dit bevestig je voor je raam waardoor je dubbel glas nabootst. Je plakt de folie niet óp je raam, maar je plaatst het een klein stukje van je raam af, waardoor je een extra luchtlaag creëert. Daarnaast kun je ook radiatorfolie achter je verwarming plaatsen, waardoor er geen warmte verdwijnt door de muren. Dit zijn twee relatief kleine aanpassingen die niet veel geld kosten, maar je wel veel geld opleveren!

Nog meer aanpassingen in huis doorvoeren

Naast de raamfolie en radiatorfolie zijn er nog meer manieren om je energieverbruik te beperken. Denk bijvoorbeeld aan een slimme douchekop. Dit is een douchekop die iets minder water verbruikt dan een normale douchekop. Je hoeft niet bang te zijn dat je onder een miezerig straaltje komt te staan, je kunt normaal blijven douchen. Nog meer energie besparen? Zet dan je douche minder warm en douche 5 minuten korter. Dit zijn kleine aanpassingen, maar zorgen voor een enorme vermindering van energieverbruik, zeker als je het berekent op jaarbasis!

Gerelateerde artikelen

Back to top button