Overig

Hoe lang duurt een bouwkundige keuring?

Heb jij een nieuwe woning aangekocht? Of ben je van plan een hypotheekaanvraag te doen? In deze gevallen kun je een bouwkundige keuring Amsterdam uit laten voeren. Hierdoor weet je namelijk precies hoe het gesteld staat met je woning. Een inspectie uit laten voeren is natuurlijk nooit verkeerd. Ga jij een woning verhuren? Zorg ervoor dat je precies weet hoe het met je woning ervoor staat. Dit geeft je minder problemen in een latere fase met de huurders van het pand.

Waarom een bouwtechnische keuring uit laten voeren?

Er zijn verschillende redenen te benoemen waarom je een bouwtechnische keuring uit laat voeren voor een woning. Allereerst kan het zijn dat het verplicht is om de keuring uit te laten voeren als je een hypotheekaanvraag doet. Het kan namelijk zo zijn dat de bank dit verwacht, omdat ze zeker moeten weten dat het pand ook daadwerkelijk de investering waard is. Vervolgens kan het ook zo zijn dat u zelf de garantie wilt van een goede woning. Wanneer je namelijk een keuring uit laat voeren, weet je precies waar de mankementen van het huis zijn. Deze kun je direct op laten lossen, zodat je de komende jaren niet voor onverwachte kosten komt te staan. Tot slot kun je ook een bouwkundige keuring uit laten voeren als je het pand wilt gaan verhuren. Dit geeft je namelijk als verhuurder de garantie dat het huis in goede staat verkeerd. Hierdoor kunnen er minder snel problemen ontstaan met de huurder van het pand.

Hoeveel kost een bouwkundige keuring precies?

De kosten voor een bouwkundige keuring kunnen verschillen. Dit heeft met meerdere factoren te maken. Allereerst duurt het bij een groot pand langer dan bij een kleinere woning. Hierdoor kunnen de kosten verschillen. Bij Schippers Bouwconsult kun je kiezen uit verschillende pakketten. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent. De bouwkundige keuring kost  tussen de 315 en 525 euro. Afhankelijk van je keuring behoeft betaal je een groter bedrag. Heb je de bouwkundige keuring bijvoorbeeld nodig voor een hypotheek aanvraag? Dan dient deze hier uitgebreid genoeg voor te zijn.

Wat krijg je precies bij een keuring van je woning?

Heb je een bouwkundige keuring aangevraagd? Dan komt er een specialist naar je woning toe. Vervolgens zal hij de gehele woning van top tot teen gaan controleren op allerlei zaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de fundering, het riool en het dak, maar ook verschillende vochtmetingen. Nadat de specialist de hele checklist heeft afgewerkt, stelt hij een rapport op. Deze kun je vervolgens binnen 5 werkdagen op de post of in de mail verwachten, tegen vergoeding kan dit versneld worden. Dit geeft je een definitieve uitslag waar je vervolgens de hypotheek mee aan kunt vragen of de aannemer kunt inschakelen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button