Overig

Elektrisch rijden is nog nooit zo goedkoop geweest

Elektrische auto’s worden steeds populairder; je ziet ze overal rijden! Dat is ook niet zo gek, gezien je met elektrisch rijden vaak een stuk goedkoper uit bent dan rijden op benzine of diesel. Belangrijker is dat de elektrisch rijden beter is voor het milieu. Het enige waar je over moet beschikken, is een laadstation waar je de auto kunt opladen. Deze kun je gemakkelijk laten installeren op de plaats waar jij je auto parkeert, bijvoorbeeld voor de deur bij jou in de straat. Het laadstation wordt samengesteld op basis van jouw auto. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk?

Stel een complete laadoplossing samen op 

Je hebt gekozen voor elektrisch rijden en nu heb je een laadoplossing nodig. Je kunt het juiste laadstation aanschaffen via www.cablesoolutions.shop. Binnen enkele minuten kun je hier een complete laadoplossing samenstellen. Volg hiervoor de volgende stappen:

 Vul het kenteken in van je auto, het merk en het model.

  1. Vul in hoeveel kilometer je gemiddeld per dag gaat rijden.
  2. Vul als laatste je net aansluitwaarde in.

Hierna volgt er een laadstation dat het beste bij jouw auto past. Als je hiermee akkoord gaat, kun je vervolgens een gecertificeerd installateur uitkiezen. Op www.cablesoolutions.shop vind je een netwerk van gecertificeerde installateurs die jouw laadstation kunnen installeren. Een installateur komt vervolgens op locatie om het laadstation te installeren op de gewenste plek. 

Een laadpaal voor jouw elektrische auto

Naast dat je een laadstation kunt laten samenstellen, kun je ook een losse laadpaal kopen via www.cablesoolutions.shop.  Heb je bijvoorbeeld twee laadpalen nodig, één voor op je werk en één bij je woning? Dan kun je deze online bestellen. Er zijn een paar belangrijke dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een laadpaal. Lees hieronder verder. 

Waar op letten bij het kopen van een laadstation?

  • Zorg dat je de juiste specificaties bij de hand hebt, want die verschillen per elektrische auto.
  • Hoe lang moet de laadkabel zijn? Er is een laadkabel van vier meter, of van acht.
  • Welk type laadpaal heb je nodig? Wil je 1 of 2 aansluitingen? Dit is belangrijk om te weten omdat de laadkabel geïntegreerd is in het laadstation. Zo heeft een type 1 laadpaal een laadkabel met een type 1 stekker. Een type 2 laadpaal heeft een stekker met een type 2 aansluiting.
  • Hoeveel ampère? Je kunt kiezen tussen 16 of 32. Bij 32 laadt de accu van de laadpaal sneller op, maar deze is niet geschikt voor iedere lader.
  • Wil je een laadstation dat in de grond staat of wil je een laadpunt aan de wand? Voor thuis op je erf is een laadpunt op de wand wellicht mooier en handiger. Gebruik je de laadpaal op de parkeerplaats op je werk en is er geen muur in de buurt? Dan ga je voor de laadpaal. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button