Klussen

Jezelf buitengesloten in Eindhoven? Dit moet je doen

Het is iedereen weleens gebeurt dat die zonder het in de gaten te hebben de deur achter zich dichttrekt zonder de sleutel bij te hebben. Een klassieke fout, die jou vroeg of laat heus ook een keer zal overkomen. Maar wat doe je in zo’n geval? Je kunt natuurlijk eerst je partner bellen of kijken of de buren (als ze een sleutel hebben) thuis zijn, maar als er niemand over een reservesleutel beschikt heb je natuurlijk een probleem. Als dit je overkomt in Eindhoven dan kun je het beste direct contact opnemen met een professionele slotenmaker in Eindhoven. Je wilt immers niet zelf met je slot gaan prutsen, want voor je het weet heb je het aan de binnenzijde beschadigd en ben je nóg verder van huis.

Wat doet een slotenmaker precies?

Eenmaal ter plekke zal deze slotenmaker in Eindhoven met een paar handige tools jouw slot van buitenaf openmaken. Het zal je verbazen hoe makkelijk dit is, want het kost vaak niet meer dan enkele seconden. Veel mensen staan dan ook met open mond te kijken hoe zo’n slotenservice dit voor elkaar krijgt. De reden daarvoor? Als zij het slot zo snel kunnen openen, dan kunnen inbrekers dat natuurlijk ook! En dat is natuurlijk juist niet de bedoeling! Een slimme oplossing daarvoor is om je slot elke keer als je je huis verlaat met de sleutel dicht te draaien in plaats van enkel de deur dicht te trekken. Dat maakt het al een heel stuk moeilijker om het slot te openen. Maar wil je echt absolute veiligheid? Dan investeer je het beste in een kwalitatief slot waar echt bijna niemand grip op krijgt als het eenmaal dicht zit.

Laat je sloten vervangen als inbraakpreventie

Los van het feit dat een erkende slotenservice je kan helpen als je jezelf hebt buitengesloten kun je ze dus ook inschakelen als je je sloten wilt laten vervangen. Veel mensen doen dit bijvoorbeeld als er ingebroken is, want dan zijn sloten vaak beschadigd en hebben ze geen andere keus. Maar ook als je simpelweg weet dat jouw sloten niet van de beste kwaliteit zijn kun je ze het beste laten vervangen. De beste keuze in dat geval is een driepuntsslot. Deze wordt zodanig in de deur verwerkt dat hij op maar liefst drie verschillende punten sluit als je hem op slot draait. Dit is bewezen het lastigste slot om open te krijgen als je wilt inbreken, en dus een super veilige optie. Een echte slotenmaker kan je echter ook alles over de andere opties vertellen, want een goed slot alleen is vaak niet genoeg om inbraak te voorkomen.

Advies op maat

Als je dan toch die slotenmaker uit Eindhoven over de vloer hebt vraag je diegene het beste direct om advies. Een slotenmaker kijkt namelijk ook naar andere punten waar inbrekers gemakkelijk grip op krijgen, zoals de kozijnen en hang- en stelwerk. En ook dat moet van goede kwaliteit zijn om inbraak te voorkomen. Is het dat niet? Dan doe je er slim aan om het net zoals de sloten zo snel mogelijk te vervangen, al is het maar om inbrekers af te schrikken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button