Interieur

Huis direct verkopen: verstandig of niet?

Wil jij je huis in de verkoop zetten? Dan kun je dat natuurlijk via de reguliere weg doen, maar het wordt steeds gebruikelijker om je huis aan een zogeheten woningopkoper te verkopen. Je kunt zo namelijk je huis direct verkopen, zodat je niet hoeft te wachten op alle bezichtigingen, onderhandelingen en bedenktijd die een (potentiële) koper nodig heeft. Dit biedt ontzettend veel voordelen, zoals ze je bij Mercari Vastgoed kunnen vertellen. Mercari Vastgoed is zo’n opkoper die binnen een week je huis gekocht kan hebben, en dat voor een scherpe prijs. Het voordeel is natuurlijk dat er zonder de tussenkomst van een makelaar minder kosten verbonden zitten aan de verkoop, waardoor je in de meeste gevallen een heel aantrekkelijke prijs voor je huis krijgt.

Huis snel verkopen bij schulden

Een van de belangrijkste redenen dat mensen ervoor kiezen hun huis snel te verkopen is simpelweg dat ze het geld nodig hebben. Je hebt bijvoorbeeld schulden en moet snel actie ondernemen om deze te kunnen aflossen. In zo’n geval wil je geen maandenlang verkooptraject ingaan, zonder te weten of het huis überhaupt op den duur verkoopt. Als jij in dit schuitje zit kun je het beste contact opnemen met Mercari Vastgoed en ze een bos op jouw huis laten doen. Als je akkoord gaat kan alles super snel geregeld zijn, en heb je het huis al binnen een week verkocht.

Dubbele maandlasten vermijden

Je hoeft niet perse schulden te hebben om je huis direct te willen verkopen. Het kan namelijk ook zo zijn dat je reeds een ander huis hebt gekocht en al verhuisd bent. In dat geval heb je niet alleen te maken met een dubbele hypotheek, maar moet je ook voor beide huizen de verzekering en gemeentelijke belastingen betalen. Deze kosten kunnen samen aardig oplopen, waardoor het interessant kan zijn om op den duur een woningopkoper zoals Mercari Vastgoed te contacteren. Als je bijvoorbeeld merkt dat je huis na een paar maanden nog steeds weinig geïnteresseerden trekt. Zo’n woningopkoper doet binnen enkele dagen een bod op je huis, en als je akkoord gaat is de deal super snel rond. Jij bent dan van je dubbele lasten af, en kunt veel meer genieten van je nieuwe woning.

Hoe werkt een woningopkoper?

Wil jij graag je huis direct verkopen en overweeg je daarom om in zee te gaan met een woningopkoper? Dan is het wel zo handig om te weten hoe ze te werk gaan. Wanneer je je woning bij hen aanmeldt ontvang je allereerst een richtprijs. Is deze akkoord? Dan is de volgende stap een bezichtiging van de woning. Dit kan vaak al binnen 2 werkdagen. Daarna krijg je een officieel bod op je huis. In de meeste gevallen is dit bod niet onderhandelbaar, want de werkwijze van zo’n opkoper is nu eenmaal een stuk anders. Ga je akkoord? Dan wordt direct het koopcontract zonder ontbindende voorwaarden opgesteld. Nadat dit ondertekend is wordt de opleveringsdatum afgesproken en wordt alles afgehandeld. Zo makkelijk kan het zijn om je huis snel te verkopen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button