Keuken

Keuken wrappen

Het is best een goed idee je met een vaatwasser uitgeruste keuken te wrappen. Zelf je keuken wrappen en je verandert heel erg snel de uitstraling van de keuken. In vergelijking met andere manieren om iets aan looks van de keuken te doen, vallen de keuken wrappen kosten heel erg mee.

Zelf je keuken wrappen

Zelf je keuken wrappen is een snelle manier om de keukenkastjes op zeer eenvoudige manier een upgrade en een boost te geven. Ideaal als je uitgekeken bent op de keuken en eigenlijk niet wenst te investeren in die (oude) keuken. En wrappen kan tegenwoordig extra goed, want de beschikbare folies zijn in de loop der jaren sterk uitgebreid en ook echt beter geworden. Doorgaans wordt gebruik gemaakt van vinyl wrap. Een zeer sterke soort kunststof, ondanks het feit dat het in de praktijk slechts een heel dunne folie is. De folie is vanwege de geringe dikte zeer flexibel en daardoor ideaal om de keukenkastjes mee aan te pakken.

Kies je voor matte folie of voor hoogglans folie op je keukenkastjes?

Je kunt kiezen voor een matte folie en een hoogglans folie en zo bepaal je dus zelf welke uitstraling jij de keuken geeft door te wrappen. Met een hoogglans folie geef je de keuken een luxere uitstraling, vanwege de extra glans die de folie geeft. Je kunt zelfs kiezen voor een folie met opdruk, denk maar eens aan de marmervorm bijvoorbeeld. Het wrappen van de keuken is een prima en betaalbare optie, zeker afgezet tegen het kopen van nieuwe keukenkastjes en het laten spuiten van de keukenkastjes. Wrappen is bovendien een erg snelle manier om de keukenkastjes aan te pakken. Normaliter moet het goed mogelijk zijn om je keuken in een dag een metamorfose te geven.

Keuken wrappen kosten afhankelijk van folie en grootte van de keuken

Wrappen en je keukenkastjes beschadigen minder vaak dan wanneer je kiest voor spuitwerk en wrappen staat altijd voor een zeer strakke afwerking en dus heel erg veel keuze. Door te wrappen kun je de keuken dus steeds een nieuwe uitstraling aan je keuken geven. Zo verras je niet alleen jezelf, maar ook jouw gasten die verrast zullen zijn als je weer een nieuwe folie aangebracht hebt. Het is wel belangrijk om folie van de beste kwaliteit te kiezen. Let daarbij op het klimaat in je huis, folie kan namelijk gevoelig zijn voor warmte. Probeer ook luchtbelletjes onder de folie te voorkomen als je de folie aanbrengt. De keuken wrappen kosten hangen af van de grootte van de keuken en van de folie die je gebuikt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button