Interieur

Welke vloer past het best bij jou en jouw woning?

Wanneer je je woning wilt renoveren en op zoek bent naar een nieuwe vloer, heb je heel wat soorten waaruit je kan kiezen. Je hebt bijvoorbeeld PVC vloeren, houten vloeren, vinyl of laminaat. Alle vloeren hebben voor- en nadelen en hebben ook een eigen prijskaartje. Zie je door het bos de bomen niet meer? Bij de Vloerenkamer vind je alle informatie die je zoekt! 

Het belang van de juiste vloer

Welke vloer je het beste kiest, hangt van een aantal factoren af. In eerste instantie kan je niet elk type vloer in alle ruimtes gebruiken. Wil je in de keuken een nieuwe vloer leggen? Dan worden tapijt en houten vloeren niet aangeraden aangezien je daar vlekken of vocht moeilijk uit krijgt. Een goede optie zijn PVC vloeren. PVC, ook wel polyvinylchloride genoemd, zijn vloeren die bestaan uit kunststof. Een voordeel van PVC is dat vaak sterker is dan vinyl en dus veel meer kan verdragen.

Daarnaast moet je kijken naar hoe zwaar de vloer zullen belast worden. Heb je een gezin met meerdere kinderen? Dan kan je beter voor een kwaliteitsvolle vloer kiezen. Houten vloeren zijn hier zeker een aanrader. Wanneer een houten vloer slijtage vertoont, kan je het heel eenvoudig terug opschuren en behandelen. Hierdoor heb je een nieuwe vloer zonder er te veel kosten aan te hebben.

Bespaar kosten door zelf je vloer te leggen

In de meeste gevallen is een vloer zelf leggen niet erg moeilijk. Belangrijk is wel om te weten in welke richting je bijvoorbeeld de planken gaat leggen. In het algemeen wordt er aangeraden om de planken haaks te leggen ten opzichte van de muur met het grootste raam. Op die manier vallen de naden van de vloer minder op. 

Een vloer die evenwijdig wordt gelegd met de langste muur van de kamer zal ervoor zorgen dat de kamer in kwestie langer lijkt. Wil je een kleinere ruimte juist breder laten lijken? Dan kan je best de planken evenwijdig leggen met de kortere zijde. Houd hierbij wel rekening met het feit dat je op deze manier meer materiaal nodig zal hebben omdat afgezaagde stukken best niet hergebruikt worden.
Het is natuurlijk niet eenvoudig om de juiste vloer te kiezen. Er zijn verschillende mogelijkheden, om nog maar te zwijgen van alle kleuren die beschikbaar zijn. Wil je graag al enkele ideeën opdoen? Dan kan je altijd terecht bij de Vloerenkamer voor wat inspiratie!

Gerelateerde artikelen

Back to top button