Interieur

EIkenhout, terug van weggeweest!

Oude eikenhouten planken staan geweldig in ieder interieur. Gebruik een duurzaam alternatief voor een leuke uitstraling in jouw woonkamer of keuken. Deze meubels of accessoires kan je op maat laten maken. Kies voor die industriële of landelijk look in jouw huis of kantoor.

Waar komt dat eikenhout vandaan?

Veel robuuste eiken planken worden gemaakt van oude spoorbielzen. Spoorbielzen worden gebruikt als dwarsligger onder het spoor. Veel spoorbielzen worden vervangen voor betonnen bielzen. Maar het eindstation is nog niet in zicht, ze kunnen nog prima worden gebruikt voor andere doeleinden. De bielzen zijn geleefd en zijn niet meer als nieuw, ze hebben krassen, deuken en gaten. Dit maakt oud hout zo stoer! Om bielzen te gebruiken in huis worden ze bewerkt. Vaak worden ze door middel van zandstralen kaal gemaakt. 

Oude eikenhouten planken in huis

Een echt pronkstuk in huis? Kies dan voor een robuust tv-meubel of sidetable. Zo maak je de woonkamer snel gezellig. Zet er nog even een plantje bij, en klaar is kees. Het is ook mogelijk om bielzen te zagen in planken, zo kunnen ze ook worden geplaatst in de vensterbank. Een stoer effect wanneer je naar buiten kijkt. 

Stoere kasten voor jouw kantoor

Het gebruiken van oud hout geeft jouw interieur echt een boost! Gebruik oude eikenhouten planken en stammen in jouw kantoor. Berg je waardevolle en belangrijke spullen makkelijk op de kast. Oud hout maakt je kantoor luchtig en ruim, doordat het niet allemaal even strak is. Het geeft niet als er een hoekje mist of de deurtjes een beetje kieren. Het maakt jouw kantoor juist af! Bijvoorbeeld deze vergadertafel verkrijgbaar bij Hout van Toen, is een echte eyecatcher voor jouw kantoorinrichting. 

Nu jij weet wat dé trend van 2021 is, kan jij een goede keuze maken voor meubels in jouw huis of kantoor. Kies voor een product met een 2e leven, goed voor het milieu en leuk voor jou!

Gerelateerde artikelen

Back to top button