Interieur

Badkamer decoratietips voor 2022

Ben jij van plan om de badkamer te renoveren of de inrichting van jouw badkamer te veranderen? Dan ben je aan het juiste adres. In deze blog gaan we alle opkomende badkamerdecoratietips voor het jaar 2022 bespreken. Indeling, uitrusting, sfeer, materialen, kleuren, de badkamer wordt een ruimte gewijd aan welzijn en comfort. 

De badkamer is niet alleen een functionele en noodzakelijke plek, maar ook een ruimte voor ontspanning. In de loop van de tijd veranderen trends en bieden ons meerdere mogelijkheden om het ontwerp aan te passen aan de techniek. Lees hieronder de opkomende trends en decoratietips.

Hout

Hout is een materiaal dat nooit uit de mode raakt. We kunnen spelen door verschillende tinten te combineren. Deze natuurlijke coatings zorgen voor een gevoel van warmte en ontspanning in onze badkamer. Je kan op verschillende manieren hout toevoegen aan jouw badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een houten meubel, houten badkamerkast of houten accessoires.

Open ruimte

We zijn al lang gewend om in afgescheiden ruimtes te leven en duidelijk afgebakend door wanden. Na het verschijnen van open keukens, is het tijd om de badkamer te openen!

Tegenwoordig zie je het steeds vaker dat de slaapkamer een open ruimte is en dat je zo kan doorlopen naar de badkamer. Dit gebeurd vooral bij appartementen bij stelletjes zonder kinderen.  

Wees niet bang voor grijs

Een gok, zonder twijfel. Grijs is namelijk modern en minimalistisch. Grijs zijn in verschillende tinten een nieuwe opkomende trend die we steeds meer gaan zien in interieurontwerp.

Of het nu in moderne of vintage badkamers is, verschillende tinten kunnen worden gecombineerd met wit, zwart of andere meer uitdagende kleuren.

Hoe kan je het best grijs combineren? Matte oppervlakken zijn bij uitstek gekozen vanwege het visuele contrast tussen de tinten.

Minimalisme

Het gaat hier om het gebruik van eenvoudige lijnen en weinig decoratieve elementen. Hier zijn de kenmerken om deze moderne en verfijnde stijl te bereiken:

Neutrale kleuren: het is erg belangrijk om je te beperken tot maximaal 3 kleuren; het opnemen van een vierde of vijfde toon is misschien al teveel en zinloos.

Basisvormen: Kies elementen van eenvoudige rondingen of lijnen, zonder vreemde vormen die visuele verwarring kunnen veroorzaken.

Douche of bad: het is een persoonlijke keuze. Ga je voor een douchebak, probeer dan een vast paneel te kiezen zonder al te veel profilering. Ga je voor een ligbad, dan is een vrijstaand ligbad zeker de perfecte keuze.

Organisatie: probeer alleen het essentiële te hebben en kies meubels waarmee je zoveel mogelijk voorwerpen kunt opbergen.

Planten – een botanische tintje in de badkamer

Als we het hebben over welzijn en harmonie, dan zijn planten niet meer weg te denken uit onze badkamers. Ze brengen zuurstof en frisheid en verfraaien ruimtes met hun groene tinten.

Het onderhoud ervan is geen moeilijke taak, omdat de vochtigheid die in de badkamer wordt gegenereerd ze hydrateert. We raden je toch aan om ze af en toe voor een open raam te plaatsen of ze af en toe buiten te zetten om ze van zuurstof te voorzien.

De beste planten voor in de badkamer zijn:

  • Monstera
  • Chlorophytum (of “spinplant”)
  • Bamboe
  • Sanseveria
  • Varens of klimop
  • Orchideeën

Gerelateerde artikelen

Back to top button