Interieur

Tips voor het kiezen van een linnenkast

Een linnenkast of kledingkast is voor een slaapkamer onmisbaar. Het is de plek waar je al je kleding op kunt bergen die je ‘s ochtends aan wilt trekken. Naast kleding, kun je er natuurlijk veel meer spullen in opbergen. Denk hierbij aan schoenen, tassen of andere accessoires. Het is daarom belangrijk dat je linnenkast groot genoeg is voor de slaapkamer. Heb je speciale wensen? Dan kun je deze erg goed laten verwezenlijken. Wij geven je graag tips voor het uitkiezen van een linnenkast.

Verschillende soorten kledingkasten

Voor de slaapkamer heb je enorm veel verschillende mogelijkheden bij een woonwinkel. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een zeer grote kast, met verschillende deuren, of je gaat voor kleinere, aparte kasten. Ook het ontwerp kan alle kanten op. Je kunt kiezen voor een strak ontwerp of juist een kledingkast met veel details. Wil je ruimte besparen met de linnenkast? Dan is het verstandig om een kast te nemen met schuifdeuren. Doordat deze niet openklappen, kun je de kast dichter tegen andere meubels aanzetten, waardoor je veel ruimte kunt besparen. Als je veel ruimte hebt, kun je natuurlijk wel kiezen voor een klapdeur. 

De indeling van de linnenkast

Een van de belangrijkste zaken voor de linnenkast is natuurlijk de indeling van de kast. Je kunt namelijk verschillende keuzes maken bij het kopen van een kast. Heb je bijvoorbeeld veel pakken, overhemden of blouses? Dan is het verstandig om een groot hanggedeelte in de kast op te nemen. Heb je veel shirts? Dan wil je deze waarschijnlijk opgevouwen neer kunnen leggen. Door je kast in te delen naar je eigen wensen en behoefte, kun je hem zo efficiënt mogelijk gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld altijd kiezen voor een klein gedeelte onder in de kast waar je je schoenen kwijt kunt. Tot slot is het altijd een zeer goede optie om een spiegel op de kast te monteren. Deze komt namelijk erg vaak van pas als je je kleren aan gaat doen!

Kledingkast uitzoeken!

Nu je een schatting hebt gemaakt wat je nodig hebt, is het verstandig om na te gaan denken over de kleuren van de kast. Deze moeten namelijk goed bij de slaapkamer passen. Het is altijd aan te raden om de kast dezelfde kleur te geven als bijvoorbeeld je nachtkastjes of het bed. Hierdoor wordt het hele interieur goed gecombineerd en ziet het er leuk uit. Ook kun je de kast nog duidelijker naar voren laten komen door er een kleed voor te leggen. Dit kun je vervolgens gebruiken om je kleding aan te doen en direct in de spiegel te kijken!

Gerelateerde artikelen

Back to top button