InterieurOverig

Daarom kiezen voor een vloerkleed

Ben je een beetje uitgekeken op jouw interieur en wil je op een relatief eenvoudige manier jouw interieur een kleine opkikker geven? Heb je al aan een vloerkleed gedacht? Met deze subtiele aanpassing kun je al een wereld van verschil maken. En, misschien niet minder belangrijk; vloerkleden zijn onmisbare items in ieder interieur. Ze geven een ruimte meer warmte en persoonlijkheid, maar zorgen ook voor een betere akoestiek. In dit artikel vertellen we er meer over.

Creëer meer warmte in huis

Ben je nog in de oriënterende fase zit of loop je al bijna een woonwinkel binnen om een nieuw vloerkleed aan te schaffen? Doordat er ontzettend veel verschillende vloerkleden verkrijgbaar zijn, is er voor ieder wel wat wils. Maar, dat kan er ook voor zorgen dat jij door de spreekwoordelijke bomen het bos niet meer ziet. Het is  belangrijk dat het vloerkleed naadloos aansluit bij de rest van je interieur. Wil je met het vloerkleed ‘wooneilanden’ creëren en op deze manier bepaalde ruimtes af gaan kaderen? Of wil je in de zithoek met het vloerkleed van losstaande meubels één geheel maken? Probeer niet te klein te denken, want een kleiner vloerkleed kan er juist voor zorgen dat het kleed verloren ligt in de ruimte. Neem anders eens een kijkje op Pinterest om inspiratie op te doen. Er zijn genoeg voorbeelden die jou verder op weg helpen in jouw zoektocht naar het ideale vloerkleed!

Duurzame vloerkleden zijn populair

Spullen die op een verantwoorde manier zijn vervaardigd waren in 2020 al erg in opkomst, maar in 2021 kun je echt niet meer om deze trend heen. Zo ook op het gebied van vloerkleden. We hebben het dan over natuurlijk en gerecyclede materialen, zoals een linnen, hennep, sisal of jute vloerkleed. Duurzame materialen zijn niet alleen goed voor moeder natuur, maar staan ook garant voor veel plezier. Bij goed onderhoud kun je er namelijk jarenlang (en soms zelfs levenslang) plezier van hebben. Dat is ook veel waard, toch? Succes!

Gerelateerde artikelen

Back to top button