Tuin

De vele voordelen van een sectionaaldeur in je garage

Een garage is pas compleet met een goede garagedeur. Is jouw garagedeur toe aan vervanging? Dan is het zeker aan te raden om je te verdiepen in de voordelen van een sectionaaldeur. Wat een sectionaal garagedeur precies inhoudt en wat die voordelen dan zijn, leggen we in dit artikel uit. 

Wat is een sectionaaldeur?

Een sectionaaldeur is een garagedeur die naar boven openschuift. De deur bestaat uit afzonderlijke panelen of secties, waardoor het geheel flexibel is. Ter hoogte van het plafond van de garage maakt de deur een bocht. Wanneer de deur dus open is, hangt hij in de rails bovenin de garage. De deur kan worden bediend met een afstandsbediening, waardoor hij eenvoudig open en dicht gaat. 

Bespaart ruimte

Het grootste voordeel van een sectionaal garagedeur is dat hij niet openzwaait zoals andere garagedeuren. Hierdoor kun je de ruimte voor de garage optimaal benutten. Heb je bijvoorbeeld een oprit? Dan kun je hierop jouw auto zowat tegen de deur aan parkeren, aangezien hij toch niet open zwaait richting de auto. Of zet gerust een fiets naast de deur. Hetzelfde geldt voor de garage zelf: je kunt alle beschikbare ruimte gebruiken. 

Verkleint de kans op ongelukken

Je herkent het vast: je opent een deur terwijl je niet doorhebt dat er iemand aan de andere kant staat. Het gevolg is vaak iemand met een blauwe plek of bult. Dit voorkom je met een sectionale garagedeur. De deur maakt namelijk geen zwaai, waardoor je hem gerust kunt openen en sluiten. Dit is vooral fijn als je kleine kinderen of huisdieren hebt die vaak op de oprit spelen. 

Werkt isolerend

De energieprijzen stijgen de afgelopen tijd. Daarom is het verstandig om een isolerende garagedeur aan te schaffen. Sectionaaldeuren zijn voorzien van speciale rubbers aan de onderkant en de panelen schuiven in elkaar wanneer je de deur sluit. De garage wordt dus zowat hermetisch afgesloten. Hierdoor komt er geen kou in de garage, wat jou weer energiekosten scheelt. Een sectionaal deur houdt de garage ook juist koel in de zomer, aangezien de warmte minder goed de garage in kan komen. 

Weert vocht en stof

Een sectionaal garagedeur houdt niet alleen kou en hitte buiten, maar ook vocht en stof. Het systeem wordt namelijk speciaal op maat gemaakt, waardoor de deur goed afsluit. Hierdoor krijgen water en vocht niet de kans om de garage in te komen. Zo kun je gerust meubels of andere belangrijke spullen opslaan in de garage. 

Is minder inbraakgevoelig

Sectionaaldeuren kun je zowel met de hand als elektrisch bediening. Kies je voor een elektrische bediening? Dan is er geen sprake van een slot wat inbrekers kunnen kraken. Hierdoor kun je zonder de juiste afstandsbediening de deur van buitenaf niet openen! Zorg er wel voor dat je de afstandsbediening niet in je auto laat liggen, want dan komen de inbrekers nog steeds je huis in via de deur. 

Zorgt voor waardestijging

Een oude garagedeur doet niet veel goeds voor de uitstraling van je huis. Een nieuwe, strakke sectionaal garagedeur natuurlijk wel. Je huis krijgt een moderne uitstraling en wordt duurzamer dankzij de goede isolatie. Kies een garagedeur uit in een kleur die bij jouw woning past en geniet van de vele voordelen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button