InterieurSlapen

3 tips bij het inrichten van de logeerkamer

Als er vaak mensen blijven slapen, dan is het natuurlijk wel zo fijn als je ze een comfortabele plek kunt bieden om te overnachten. Als je over de luxe van een extra kamer beschikt, biedt dit natuurlijk talloze mogelijkheden om een heuse logeerkamer samen te stellen. Hier kunnen de logees zich heerlijk terugtrekken, slapen en de eigen spullen opbergen. Maar hoe richt je zo’n logeerkamer efficiënt in? Waar moet je aan denken om je gasten zich helemaal thuis te laten voelen? Met de volgende 3 tips bij het inrichten van de logeerkamer helpen we je graag op weg.

1. Kies voor ruimtebesparende meubels

De logeerkamer is vaak een ruimte die voor verschillende doeleinden wordt ingezet. Deze wordt niet alleen gebruikt om logees een plekje te geven om te slapen, maar ook om in te werken, hobby’s uit te oefenen of zelfs als speelkamer. Bovendien is het vaak niet de grootste ruimte in het huis. Daarom is het slim om ruimtebesparende meubels te gebruiken. Denk vooral praktisch. 

Wil je de ruimte niet alleen als logeerkamer gebruiken? Dan is een slaapbank een prima oplossing. Dit is een comfortabel bed, die tevens als bank kan worden gebruikt. Er zijn zelfs slaapbanken die je kunt uitschuiven tot een tweepersoonsbed. Handig wanneer er regelmatig twee personen komen logeren. Als er geen gasten zijn, neemt de slaapbank vervolgens ook nog eens weinig ruimte in beslag. Je tovert de slaapbank eenvoudig weer om tot bank, waar jij zelf ook weer fijn gebruik van kunt maken. 

2. Functie bepalen 

Voordat je verder kunt gaan met inrichten is het eerst belangrijk om de functie van de ruimte te bepalen. Hoe ga je deze precies gebruiken? Ontvang je hier echt alleen gasten in? Of wil je de kamer ook gebruiken voor eigen doeleinden? Bijvoorbeeld als werk- of hobbykamer? Belangrijk om hier rekening mee te houden. Wanneer je de ruimte voor verschillende doeleinden wilt gebruiken, is het belangrijk dat het slaapgedeelte zo minimalistisch mogelijk wordt gehouden. Wanneer deze ruimte echt enkel als logeerkamer wordt ingezet, kan je hier natuurlijk veel verder mee uitpakken. 

3. Meubels in de logeerkamers 

Naast een goed bed kun je de logeerkamer natuurlijk zo luxe maken als je zelf wilt. Zeker wanneer deze ruimte enkel als logeerkamer wordt gebruikt. In dat geval is het bijvoorbeeld ook handig om een mooie kledingkast in de ruimte te plaatsen. Zo kunnen je gasten hun kleding gemakkelijker opbergen. Ook een nachtkastje is natuurlijk onmisbaar. Wil je je gasten helemaal een hotelervaring bieden? Leg dan enkele tijdschriften of boeken op het nachtkastje. 

Is er nog meer ruimte over in de slaapkamer? Denk dan eventueel ook nog aan een lekker luie loungestoel of een relaxbank om te ontspannen. Zo creëer je echt een klein stukje privacy in jouw eigen woning. Fijn voor logees, maar ook wanneer je bijvoorbeeld mensen kort onderdak wilt bieden of een nanny in huis neemt. 

Vergeet uiteraard ook niet om de logeerkamer nog een beetje te decoreren. Zo creëer je een fijne, sfeervolle ruimte waar geen hotelkamer tegenop kan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button