Tuin

Inspiratie voor een moderne schutting

Bij een moderne tuin, hoort een moderne tuinafscheiding. Zo sluit je jouw tuin op een strakke, passende manier af. Tegenwoordig zijn er veel verschillende opties beschikbaar, zoals een zwart gespoten houten schutting of tuinschermen van composiet rabatdelen. Hieronder zijn een aantal opties weergegeven ter inspiratie voor jouw moderne tuin!

Zwart houten schutting

Voor een prachtige mix tussen natuurlijk en modern kan je een zwart gespoten houten schutting kopen. Naast dat de diepzwarte kleur een chique effect geeft, zorgt de verf ervoor dat het grenen hout zo’n 10 tot 15 jaar lang meegaat. Zo heb je een duurzame schutting, met een mooie houten uitstraling. Deze kunnen goed gecombineerd worden met zwart gespoten douglas palen wat het een mooi overeenkomend geheel maakt. Liever net wat anders? Kies dan voor betonnen tussenpalen, die een nog steviger uiterlijk geven.

Dubbelstaafs hekwerk

Aan de andere kant van het spectrum hebben we het dubbelstaafmat hekwerk. Door de sterke metalen constructie ontstaat er robuuste omheining voor je tuin. Daarnaast hebben deze hekken veel doorkijk, zodat je nog goed kan genieten van wat er buiten de tuin afspeelt. Bij een dubbelstaafmat hekwerk is er keuze uit verschillende hoogtes. Zo is deze toepasbaar als volledige schutting, of als lage omheining om bijvoorbeeld dieren binnen en buiten de tuin te houden. Een groot voordeel is ook dat het hekwerk weinig onderhoud nodig heeft en daarbij wel zo’n 20 jaar meegaat. Hierdoor heb je lang geen omkijken meer naar jouw tuinafscheiding!

Composiet schutting

Nog een onderhoudsarme optie is een rabatschutting van composiet, een combinatie van kunststof- en houtvezels. Dit zorgt voor een strakker uiterlijk dan een tuinscherm van hout, maar heeft wel een natuurlijke tint door de houtnerf in de rabatdelen. Daarnaast zijn er veel verschillende kleuren beschikbaar, die allemaal net weer een ander uiterlijk aan jouw tuin geven. Voor een frisse, lichte uitstraling is bijvoorbeeld een licht grijze kleur prachtig, of ga voor een antraciet kleur, die juist weer erg modern oogt.

Doordat composiet deels uit kunststofvezels bestaat, zijn de tuinschermen goed bestand tegen vocht en schimmel. Hierdoor geniet je van een onderhoudsvrije schutting die bovendien erg lang mee gaat!

Al met al zijn er genoeg mogelijkheden voor een strakke schutting. Meer inspiratie nodig? Kijk eens online naar de verschillende opties en maak jouw tuin op een prachtige moderne manier af!

Gerelateerde artikelen

Back to top button